Lorlu Poğaça

Lor peyniri yumuşak kıvama sahip,   kısa ömürlü olan tuzlu ve tuzsuz tüketilebilen bir besin kaynağıdır.  Lor peyniri düzenli olarak tüketildiğinde insan sağlığı üzerinde başta beyin ve göz hastalıkları olmak üzere MS hastalığı, Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına doğal bir çözüm kaynağı olmaktadır. Lor peyniri ayrıca vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. Günlük yaşam koşullarında ihtiyacımız olan A vitamini, B2 vitamini, B12 vitamini, omega 3, omega 6, yağ asitleri, proteinler, kalsiyum, fosfor, selenyum ve çinko açısından zengin bir besindir. 


Malzemeler:
  • 1 adet ekmek hamuru
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı su
  •  1,5 su bardağı un
  • 4 dolu yemek kaşığı lor peyniri
  • 7-8 dal kıyılmış maydanoz
  • Üzeri için :
  • yumurta sarısı,susam
Yapılışı:
Ekmek hamuruna sıvı yağ ve su ilave ederek sıvılaştırın. Lor peynirini unu  maydanozu ilave   ederek karıştırın. Hamuru 30 dakika kadar  dinlendirin. Biraz cıvık bir hamur olacaktır. Elinize sıvı yağ sürün. Hamurdan bir parça koparın.  Baş parmağı ve işaret parmağınızla sıkarak koparın. Yada yağlı elinizle  mandalina büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp  yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı susam serpin. 200  derecede ısıtılmış fırında pişirin.  Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...