Lor peyniri yumuşak kıvama sahip, kısa ömürlü olan tuzlu ve tuzsuz tüketilebilen bir besin kaynağıdır. Lor peyniri düzenli olarak tüketildiğinde insan sağlığı üzerinde başta beyin ve göz hastalıkları olmak üzere MS hastalığı, Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına doğal bir çözüm kaynağı olmaktadır. Lor peyniri ayrıca vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. Günlük yaşam koşullarında ihtiyacımız olan A vitamini, B2 vitamini, B12 vitamini, omega 3, omega 6, yağ asitleri, proteinler, kalsiyum, fosfor, selenyum ve çinko açısından zengin bir besindir.
Malzemeler:
- 1 adet ekmek hamuru
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 4 dolu yemek kaşığı lor peyniri
- 7-8 dal kıyılmış maydanoz
- Üzeri için :
- yumurta sarısı,susam
Ekmek hamuruna sıvı yağ ve su ilave ederek sıvılaştırın. Lor peynirini unu maydanozu ilave ederek karıştırın. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Biraz cıvık bir hamur olacaktır. Elinize sıvı yağ sürün. Hamurdan bir parça koparın. Baş parmağı ve işaret parmağınızla sıkarak koparın. Yada yağlı elinizle mandalina büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı susam serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder