Yine elmalı bir tarif vereceğim.Elmanın faydalarından bazılarını paylaşmaya devam ediyorum. Yeşil Elma düşük kalorisi sayesinde rejim yapanların en iyi besinidir. Solunumu rahatlatan yeşil elma, sigara kullanan kişilerin vücuduna sigaranın vermiş olduğu zararları temizlemeye yardımcıdır. Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. İki elma yerseniz kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolestrolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Romatizma ve gut hastalıklarına karşı yararlıdır. Elma yatıştırıcı, uyku vericidir ve baş ağrılarına iyi gelir. Kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon, portakal, tarçın koyarak çay olarak da tüketebilirsiz.
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
- yarım su bardağı su veya süt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- Elmalı iç harcı:
- 4 elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ezilmiş ceviz
- 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmaları soyup rendeleyin.Tavaya alıp şekeri ilave edin.Suyunu çekene kadar pişirin.Pişince ocağın altını kapatıp cevizi, tarçını, kuru üzümü ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Bu arada hamuru için bir kaba erimiş soğumuş margarin veya tereyağını, sıvı yağı, su veya sütü, yumurtayı,şekeri koyup karıştırın.Unu, karbonatı, kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Hamuru tezgaha alıp un az gelirse ilave edip iyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp, merdane ile hamuru uzun şekilde dikdörtgen olacak şekilde açın. Hamurun her yerine elmalı harçtan yayın. Uzun kenarından başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın. Rulo yaptığınız hamuru buzdolabında 15-20 dakika güzel kesilsin diye bekletin. Daha sonra rulo hamurdan 2 parmak kalınlığında keserek az yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede fırında pişirin.Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Bu arada hamuru için bir kaba erimiş soğumuş margarin veya tereyağını, sıvı yağı, su veya sütü, yumurtayı,şekeri koyup karıştırın.Unu, karbonatı, kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Hamuru tezgaha alıp un az gelirse ilave edip iyice yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp, merdane ile hamuru uzun şekilde dikdörtgen olacak şekilde açın. Hamurun her yerine elmalı harçtan yayın. Uzun kenarından başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın. Rulo yaptığınız hamuru buzdolabında 15-20 dakika güzel kesilsin diye bekletin. Daha sonra rulo hamurdan 2 parmak kalınlığında keserek az yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede fırında pişirin.Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder