Elmanın faydaları saymakla bitmez.İşte bazılarını aşağıda paylaşıyorum. Yaz kış her mevsimde sürekli olan bu meyveyi pastalarda keklerde kullanalım.
Elma Kemikleri Korur. Astım Tedavisine yardımcı olur. Alzheimer hastalığını engellemede, kolesterolü düşürmeye yardımcıdır. Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltmaya, meme kanserine yakalanmayı zorlaştırmada yardımcıdır. Kolon kanserine ve karaciğer kanserine yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur. Diyabet Tedavisinde ve kilo vermek için iyi bir besin kaynağıdır.Sindirime yardımcı olur, kabızlığı giderir. Mide bağırsak rahatsızlıkları olanların yemeklerden önce bir elma yemesi faydalı olur. Gut ve romatizma hastalarının şifa için düzenli olarak elma yemeleri tavsiye ediliyor. İshal sorununuz varsa rendelenmiş elmayı yoğurtla karıştırıp yerseniz yararlı olabilir. Günde 3 defa içeceğiniz 1 bardak elma suyu bağışıklık sisteminizi güçlendirir, mikropları öldürür.
Malzemeleri:- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 paket vanilya
- 2 - 2,5 su bardağı un
Öncelikle yuvarlak kek kalıbını margarinle yağlayıp unlayın. Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin.Kek kalıbına yan yana dizin.
Sıra keki yapmaya geldi. Yumurtaları kırıp şekerle iyice çırpın. Sıvı yağı çırpma kabına kenardan koyarak çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozu vanilyayı koyup çırpın. Cevizi, tarçını koyup karıştırın. Kek kalıbına boşaltırken elmaları kaydırmadan yavaş yavaş dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin. Piştikten sonra soğuyunca ters çevirip pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder