Malzemeler:
Yapılışı:
- 120 gram margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2,5 -3 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 Paket kabartma tozu
- Vişne veya şeftali reçel taneleri
Yapılışı:
Margarin ve unun yarısını ekleyip yoğurun, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilyayı, limon kabuğu rendesini, ekleyip, kum haline gelinceye kadar yoğurun. Kalan unu da ekleyip (un az gelirse biraz daha ekleyin) yoğurun. Yumuşak olmayan bir hamur olsun. Hamuru soğuk ortamda biraz bekletin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla hamuru derince çukurlaştırın. Yağlanmış tepsiye sıralayın. 185 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyelerin ilk sıcağı geçtikten sonra çukur kısımlara reçel taneleri koyup pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder