Malzemeler
- 1 su bardak ılık süt
- 3 tane yumurta (sarilarini üzerine sürün.
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya 40 gramlik
- aldigi kadsar un
İç Harcı İçin
- 200 gr beyaz peynir
- Yarım denet maydanoz
Yapılışı
- Mayayı ilk önce az bir miktar ılık suda eritin. Sivi yag ,süt ve yumurtanin beyazini bir karistirin mayanin icersine
- Unu hamur yapacağınız kaba yavas ,yavas bir elek ile eleyerek ilave edin.
- Bütün malzemeleri katıp ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edin..
- hamurun üzerini kapatip yaklasik 20 dakika mayalanmaya birakin.
- İç harcını hazırlayın maydanozu yikayip incecik dograyin catalla ezin peynirinizi ve ikisini karistirin..
- Hamuru beş bezeye ayırın.
- Tezgaha bir kac damla ve ellerinize sıvıyağ sürüp bezeleri öyle alın. Her bezeyi 30 cm çapında açın.
- Açtığınız hamuru tıpkı sigara böreğindeki gibi 8 parçaya bölün.
- Hazırladığınız harcı her parçanın ucuna koyup bastirmadan sigara böreği sarar gibi sarın ay sekli verin .
- Bu işlemlerin aynısını diğer bezeler içinde uygulayın.
- Tepside 45 dk mayalandırın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp cörek otunuda döküp 180C önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder