Baklava Yufkalı Patates Böreği

Malzemeler:
  • 20 yaprak baklava yufkası
  • 5 adet patates (haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2  yemek kaşık sıvı yağ
  •  tuz,karabiber, pul biber,fesleğen kurusu
  • Sos İçin:
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı  kaşığı kabartma tozu
  • Üzeri İçin:Susam
Hazırlanışı: 
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanı ince  doğrayıp sıvı yağda  kavurun.  Ocaktan alıp patateslere ekleyip  baharatlarını ilave edin karıştırın.Sos için bütün malzemeyi karıştırıp iyice çırpın.Tezgaha bir tane baklavalık yufka koyun ve üzerine bir şey sürmeden ikinci yufkayı serin. Üzerine hazırlanan sostan sürüp üzerine üçüncü yufkayı serip sos sürmeyin, dördüncü yufkayı üzerine serip sos sürüp beşinci yufkayı serip sostan sürmeyin. Patatesli harcın bir kısmını yufkanın her tarafına yayın. Yufkaları   dört parmak genişliğinde rulo sarın  eşit iki veya üç parçaya kesip tepsiye yerleştirin.Diğer yufkaları da aynı şekilde  soslayıp harçtan koyarak sarın.Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.Susam serpip  önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...