Malzemeler:
- 20 yaprak baklava yufkası
- 5 adet patates (haşlanmış)
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşık sıvı yağ
- tuz,karabiber, pul biber,fesleğen kurusu
- Sos İçin:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Üzeri İçin:Susam
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Ocaktan alıp patateslere ekleyip baharatlarını ilave edin karıştırın.Sos için bütün malzemeyi karıştırıp iyice çırpın.Tezgaha bir tane baklavalık yufka koyun ve üzerine bir şey sürmeden ikinci yufkayı serin. Üzerine hazırlanan sostan sürüp üzerine üçüncü yufkayı serip sos sürmeyin, dördüncü yufkayı üzerine serip sos sürüp beşinci yufkayı serip sostan sürmeyin. Patatesli harcın bir kısmını yufkanın her tarafına yayın. Yufkaları dört parmak genişliğinde rulo sarın eşit iki veya üç parçaya kesip tepsiye yerleştirin.Diğer yufkaları da aynı şekilde soslayıp harçtan koyarak sarın.Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.Susam serpip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder