Malzemeler:
3 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
4 kahve fincanı un
1,5 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 kahve fincanı şeker (Türk Kahvesi fincanı)
Üzeri İçin:
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı süt
Hindistan cevizi
Yapılışı:
3 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
4 kahve fincanı un
1,5 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 kahve fincanı şeker (Türk Kahvesi fincanı)
Üzeri İçin:
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı süt
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Şekeri, sütü, kakaoyu, kabartma tozu, unu ilave edip karıştırın. Keki yağlanmış tepsiye boşaltın.175 derecede önceden ısıtılmamış fırında pişirin. Kremşantiyi 1,5 bardak sütle hazırlayın. Pişen kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte bardakla yuvarlak şekiller çıkarın. Artan kek parçalarını robotta çekip ufalayın. Kekin üzerine 1 yemek kaşığı kremşanti koyup, üzerine ufalanmış kek parçalarını her tarafını kaplayacak şekilde serpin. Elinizle kekin etrafını düzeltip hindistan cevizi serpin.. Buzdolabında dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder