Sütlü Islak Börek

Malzemeler:
1 paket margarin
1 adet yumurta
3 adet yufka
250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
Yeterince süt
Yapılışı:
Margarini küçük bir tencerede veya tavada eritip, soğutun. 3 yufkayı tek tek yağlayıp, üst üste koyun.Yağlanan yufkaları sigara böreği gibi üçgen dilimlere kesin. (bir yufkayı 8 eşit parçaya kesin) İç Malzemesi için peyniri ufalayıp, kıyılmış maydanozla karıştırın. Kesilen yufkaların geniş kısmına hazırladığımız peynirli iç harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Bütün parçaları sarıp yüksek kenarlı bir kaba koyun.Üzerini geçecek şekilde süt ekleyin.Börekleri sütün içinde 25-30 dakika bekletin.Elinizle hafifçe sıkarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Çırpılmış yumurtayı böreklerin üzerine sürün.Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...