Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 büyük fincan sıvı yağ
1 büyük fincan su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kaşık kakao
1 büyük muz
Üzeri için:
1 su bardağı soğuk süt
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı süt kremşanti için
Yapılışı:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 büyük fincan sıvı yağ
1 büyük fincan su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kaşık kakao
1 büyük muz
Üzeri için:
1 su bardağı soğuk süt
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı süt kremşanti için
Yapılışı:
Yumurta,şeker çırpılır.Sıvı yağ, su ilave edilip çırpmaya devam edilir.Nişasta, un vanilya, kabartma tozu, kakao ilave edilip iyice karıştırılır. Büyük bir yağlanmış kalıba keki boşaltıp ısıtılmamış 175 derecede fırında pişirilir. Kek pişince üzerine 1 su bardağı soğuk sütü kasıkla dökün.
Biraz dinlendikten sonra su bardağı veya büyük fincanla kekten yuvarlak parçalar çıkarın.2 poşet krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle iyice çırpın. Küçük yuvarlak keklerin üzerine küçük kasıkla kremşanti sürün.Üzerine dilimlediğiniz bir dilim muzu koyun.Muzun üzerine yine küçük yuvarlak kek parçası koyun.Kekinizin üzerine 1 yemek kaşığı kadar yine kremşanti sürün. Kekten artan parçaları robottan çekip ufalayın. Kremşantili kekin üzerine ufalanmış kek parçaları ile süsleyin.Bütün parçaları tamamlayın. İsterseniz keki tek kat yapabilirsiniz.
Keki büyük tepside yaparsanız daha ince oluyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder