Patatesli Ay Çöreği

Malzemeler:

  • 500 gram un
  • 3 adet orta boy patates
  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta  hamurun içine
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (beyazı iç malzemeye sarısı üzeri için)
  • İçi için:
  • 200 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Üzerine:
  • Çörek otu

Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp, soyun sıcakken püre haline getirin.Mayayı, süt ve az miktarda un ile bulamaç haline getirin.15 dakika dinlendirin. Geri kalan unun ortasına dinlendirdiğiniz mayalı bulamacı, patates püresini, yumuşak margarini,yumurtayı ve tuzu koyup yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Yumurtadan küçük parçalara ayırın. Merdane ile açın. Ortasına peynirli maydanoz ve yumurta akı karışımlı iç harçtan koyun. Elinizle rulo biçiminde sarıp ay biçimi verin. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. 30 derecede ısıtılmış fırında ikinci kez dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin 175  derecede fırında pişirin.Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...