Hindistan Cevizi pastalarda keklerde böreklerde tatlılarda kullanılan bir yiyecek olmanın ötesinden cilt ve sağlık için oldukça değişik faydalar içeriyor. Reflü hastalığına iyi gelir. İdrar söktürücüdür, kabızlığı gidermekte faydalıdır. Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur. Mide ağrılarını hafifletir. Balgamı keser. Ağız kokusunu giderir. Felce ve titremeye iyi gelir. Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir.
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 200 ml krema
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 veya 4 tane Patates
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Karabiber,tuz
- 3 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Patatesleri haşlayıp soyun rendeleyin veya çatalla ezin.1 su bardağı kaşar rendesini, 2 yemek kaşığı hindistan cevizini,tuzu, karabiberi koyup iç harcını hazırlayın. Kremayı, yağı, sütü karıştırıp sos yapın. Yufkayı tezgaha serin. Kremalı sostan kaşıkla yufkaların her tarafına yayın.Yufkayı ortadan ikiye katlayıp. ortadan kesin.Bir yufkadan 6 eşit üçgen çıkacak şekilde kesin.En üst kısmına patatesli iç harçtan koyun. Kenarlarını kapatarak rulo sarın. 3 yumurtayı çırpın. Galeta ununu tabağa koyun. Sardığınız börekleri önce fazla içine sokmadan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Soslu börekleri yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder