Hindistan Cevizli Börek

Hindistan Cevizi  pastalarda keklerde  böreklerde tatlılarda kullanılan bir yiyecek olmanın ötesinden   cilt ve sağlık için oldukça değişik faydalar içeriyor.  Reflü hastalığına iyi gelir. İdrar söktürücüdür,  kabızlığı gidermekte faydalıdır. Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur. Mide ağrılarını hafifletir. Balgamı keser. Ağız kokusunu giderir. Felce ve titremeye iyi gelir.  Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir.

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
Sosu için:
  • 200 ml krema
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
İç Harcı için:
  • 3 veya 4 tane  Patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Karabiber,tuz
Üzeri için:
  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı galeta unu
Yapılışı :
Patatesleri haşlayıp soyun rendeleyin veya çatalla ezin.1 su bardağı kaşar rendesini, 2 yemek kaşığı hindistan cevizini,tuzu, karabiberi koyup iç harcını hazırlayın. Kremayı, yağı, sütü karıştırıp sos yapın. Yufkayı tezgaha serin. Kremalı sostan kaşıkla yufkaların her tarafına yayın.Yufkayı ortadan ikiye katlayıp. ortadan kesin.Bir yufkadan 6 eşit üçgen çıkacak şekilde kesin.En üst kısmına patatesli iç harçtan koyun. Kenarlarını kapatarak rulo sarın. 3 yumurtayı çırpın. Galeta ununu tabağa koyun. Sardığınız börekleri  önce  fazla içine sokmadan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Soslu börekleri yağlanmış tepsiye  dizip 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...