Kıymalı Karnıyarık Böreği

Malzemeler:
4 adet yufka
250-300 gam kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
5-6 dal maydanoz
pul biber,karabiber,tuz
Üzeri için:
domates,sivri biber,yumurta sarısı
Harç Malzemesi:
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı:
Kıymayı rendelenmiş soğanı 2-3 kaşık sıvı yağda kavurun. Biberi ince ince  doğrayıp kıymaya ekleyin.Domateslerin kabuklarını soyun doğrayın. Kıymaya domatesleri de ekleyin. Tuzunu baharatını ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Maydanozları doğrayın ocaktan aldığınız kıymaya ekleyin.Su ve sıvı yağını bir kasede  karıştırın.Yufkayı tezgaha serin üzerine su ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürün.Üzerine İkinci yufkayı da serip onu da yağ su karışımından sürün. Yufkaları 4 bölüp üçgenler oluşturun.Kesilmiş yufkanın geniş tarafına kıymalı iç  harcı koyup iki ucunu içe doğru kapatıp genişçe sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Bir bıçak yardımı ile iç malzeme görünecek şekilde kesin. Kesik tarafı elinizle biraz açarak içine bir dilim domates uzun kesilmiş biber yerleştirin. Kenarına yumurta sarısı sürüp  180-190 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun. 

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...