Malzemeler:
4 adet yufka
250-300 gam kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
5-6 dal maydanoz
pul biber,karabiber,tuz
Üzeri için:
domates,sivri biber,yumurta sarısı
Harç Malzemesi:
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı:
4 adet yufka
250-300 gam kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
5-6 dal maydanoz
pul biber,karabiber,tuz
Üzeri için:
domates,sivri biber,yumurta sarısı
Harç Malzemesi:
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı:
Kıymayı rendelenmiş soğanı 2-3 kaşık sıvı yağda kavurun. Biberi ince ince doğrayıp kıymaya ekleyin.Domateslerin kabuklarını soyun doğrayın. Kıymaya domatesleri de ekleyin. Tuzunu baharatını ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Maydanozları doğrayın ocaktan aldığınız kıymaya ekleyin.Su ve sıvı yağını bir kasede karıştırın.Yufkayı tezgaha serin üzerine su ve sıvı yağ karışımını fırçayla sürün.Üzerine İkinci yufkayı da serip onu da yağ su karışımından sürün. Yufkaları 4 bölüp üçgenler oluşturun.Kesilmiş yufkanın geniş tarafına kıymalı iç harcı koyup iki ucunu içe doğru kapatıp genişçe sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Bir bıçak yardımı ile iç malzeme görünecek şekilde kesin. Kesik tarafı elinizle biraz açarak içine bir dilim domates uzun kesilmiş biber yerleştirin. Kenarına yumurta sarısı sürüp 180-190 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder