Prefiterol

Hamur Malzemesi:

  • 100 gram margarin
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 fiske tuz,1 fiske şeker
  • Krema Malzemesi:
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 14 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • Çikolata sosu:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:
Yanmaz teflon tencereye margarini koyup eritin.2 su bardağı suyu ilave edin.Bir fiske tuzu ve şekeri ilave edin.Kaynayan suya yavaş yavaş ilave edip, karıştırın. Helva kıvamında oluncaya kadar Karıştırın.Toparlanan hamuru ocaktan alın.Hamur ılık (eliniz yanmayacak) olunca  bir yumurtayı hamura kırıp yoğurun. Diğer yumurtaları da tek  tek kırarak hamura iyice yedirip yoğurun. Tepsiyi çok hafif yağlayın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp top gibi yuvarlayın. Tepsiye dizilip soğuk fırına sürülür. 180 derecede fırını hiç açmadan pişirin.Fırın soğuyuncaya kadar kapağını açmayın.
Bu arada kremasını hazırlayın. Bunun için sütü ocağa alıp unu,pirinç unu,mısır nişastası ve toz şekeri ilave edip karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın.  Prefiterolleri
fırından çıkarın. Pasta şırıngasına soğuk kremadan doldurup prefiterollerin üzerine batırıp kremayı sıkın. Pasta şırıngası yoksa bıçakla prefiterolleri yanından kesip kaşıkla  krema koyun.
En son Çikolata sosu için sütü, suyu,sıvı yağı, toz şekeri,kakaoyu, mısır nişastası karıştırılıp pişirilir. Çikolatalı sos sıcak olarak  kremalı koyduğunuz prefiterollerin üzerine dökün. Afiyet olsun.  

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...