Pek çok çeşidi olan elma, insan sağlığı için sayısız faydaları olan bir meyvedir. Elmanın vitamini en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur. Meyve olarak yediğimiz elmanın yediğimiz zaman göre faydası değişir. Aç karnına yada ara öğünlerde yenen elma toklu hissi vererek zayıflamaya yardımcıdır. Öğle yemeğinden önce yenen elma kabızlık sorununa iyi gelir. Yemeklerden sonra yenen elma ise dişlerin temizlenmesine yardımcıdır.
Malzemeler:- 1 çay bardağı ceviz
- 2 adet elma
- 6 adet milföy hamuru
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 adet vanilya
- Üzeri için: Pudra şekeri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder