Milföylü Elmalı Mini Paylar

 Pek çok çeşidi olan elma, insan sağlığı için sayısız faydaları olan bir meyvedir. Elmanın  vitamini en fazla kabuğunda ve kabuğun hemen altında yoğun olarak bulunur. Bu nedenle iyi yıkanmış elmanın kabuğuyla tüketilmesi en doğrusudur. Meyve olarak yediğimiz elmanın yediğimiz zaman göre faydası değişir. Aç karnına yada ara öğünlerde yenen elma toklu hissi vererek zayıflamaya yardımcıdır. Öğle yemeğinden önce yenen elma kabızlık sorununa iyi gelir. Yemeklerden sonra yenen elma ise dişlerin temizlenmesine yardımcıdır.   
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı ceviz 
  • 2 adet elma
  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet vanilya 
  • Üzeri için: Pudra şekeri
Yapılışı:
    Elmaları rendeleyip tereyağ ve şekerle ile pişirin.Elmalar yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alın. Robottan çektiğiniz cevizleri (fazla küçültmeden),tarçını ve  2 adet vanilyayı elmalara ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarını  oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Hamur yumuşamaya başlayınca hafif unlayıp, merdane ile biraz büyütün.Elmalı harçtan koyup rulo sarar gibi sarın. İstediğiniz büyüklükte keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine bıçakla çizikler yapın. 200 dereceli fırında  hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçince üzerine bol bol pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.

    Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

     
    Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
    2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...