tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.hafta tatiline girerken bu akşam sizlerle güzel bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum.
malzemeler.
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 pk yaşmaya
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri:yumurta sarısı
sıvı malzemeler derin bir kabın içine alınır ve karıştırlır.maya ve tozşeker eklenir.azar azar un ve tuzda eklendikten sonra yumuşak bir poğaça hamuru yapılır.
hazırlanan hamur üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için beklenir.mayalanan hamurdan bir mikata koparılıp oval olacak şekilde açılır.açılan hamur şeritlere kesilir ve yan yan bükülerek rulo yapılır.yapılan rulo tekrar kendi etrafında sarılır ve tepsiye dizilir.tepsidede yarım saat kabarması beklenir.kabaran poğaçalara yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
orjinal şekilde uçlarda dahil tam şerit kesilmişti.ben uçları kesmedim.sarması daha kolay oldu.
sarılma şekli
sarılmış hali
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
malzemeler.
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 pk yaşmaya
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri:yumurta sarısı
sıvı malzemeler derin bir kabın içine alınır ve karıştırlır.maya ve tozşeker eklenir.azar azar un ve tuzda eklendikten sonra yumuşak bir poğaça hamuru yapılır.
hazırlanan hamur üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için beklenir.mayalanan hamurdan bir mikata koparılıp oval olacak şekilde açılır.açılan hamur şeritlere kesilir ve yan yan bükülerek rulo yapılır.yapılan rulo tekrar kendi etrafında sarılır ve tepsiye dizilir.tepsidede yarım saat kabarması beklenir.kabaran poğaçalara yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
orjinal şekilde uçlarda dahil tam şerit kesilmişti.ben uçları kesmedim.sarması daha kolay oldu.
sarılma şekli
sarılmış hali
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder