Glazür kahveli - kakaolu muhallebi

Glazür kahveli - kakaolu muhallebi

Malzemeler;


8 su bardağı taze süt,(yaklaşık 2 litre)
4 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 yemek kaşığı pirinç unu,
10 yemek kaşığı şeker (2 su bardağı),
2 yemek kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı glazürlü kahve,

Yapılışı;

Bir tencereye önce sütümüzü, mısır nişastamızı, pirinç unumuzu, şekerimizi koyup yavaş yavaş şekerimiz eriyene kadar karıştıralım. Kakaomuzu ilave ededlim. Topaklanmaması için hızlı hızlı karıştıralım. Ocağımızın altını kısalım. Koyulaşmaya başladığında eritilmiş glazürlü kahvemizi ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Koyulaşmaya başlayıp mis gibi kahve kokusu çıkınca ocağımızın altını kapatalım.

Kaselerimize döküp biraz dinlendirdikten sonra soğuması için buzdolamıza koyalım. Soğuduğunda üzerini süsleyip afiyetle yiyelim. (Biz üzerini süslemeye fırsat bulamadık. Daha doğrusu daha soğumadan hepsini tükettik. Kızım ve oğlum çok beğendi. Umarım sizlerde beğenirsiniz.Mis gibi kahve tadı yayılıyor..)

Glazür kahveli - kakaolu muhallebinin şifası;

1. Kişinin kendisini iyi ve enerjik hissetmesini sağlar,
2. Anne sütünü artırır,
3. Küçük çocukların iştahını açar,
4. Başağrısını hafifletir.
5. Halsiz, ve dermanı eksik olanlara fayda sağlar.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...