Onikinci Gece Kek

Pithiviers adıdır galette des rois Fransa'da (onikinci gece kek). Burada yapılan frangipane bir pasta kreması (1/3) ile badem krem (2/3) 'in bir karışımı olan krem.
Bir 24/26 cm çapında Pithiviers için.

Milföy :

 -. 500 gr milföy

Frangipane Cream : pasta krem hazırlayın.  
- 125 gr süt  
- 1 yumurta sarısı  
- 20 gr şeker  
- 15 gr un  
- 1/2 çay kaşığı doğal vanilya aroması (sıvı veya toz)


Süt ısıtın. Daha sonra unu ekleyin, şeker ile iyice karıştırın yumurta sarısı. Tekrar karıştırın. Önceki karışımın üzerine süt dökün, hızlı kırbaç ve sosu tavaya geri Bu karışımı koyun. Her zaman kırbaçlanan 2 dakika, için ve kalın hale gelene kadar pişirin.

Kase krem ​​koyun ve vanilya tadında karışır. Buzdolabında 10 dakika ve rezerv aşağı soğumaya bırakın.

Badem krem hazırlayın. - 80 gr tereyağı (yumuşatılmış) - 80 gr şeker - 80 gr badem zemin (mümkünse önceden kavrulmuş) - 1 tam yumurta - (isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı rom - 1 çay kaşığı acı badem lezzet tereyağı Yumuşatılmış ve beat it şeker, daha sonra homojen hale gelene kadar yumurta, kırbaç ekleyin.




Zemin badem ekle iyice kombine kadar tekrar karıştırın ...




Buzdolabı dışında pasta krem ​​alın ve pürüzsüz kadar badem krem ​​ile kırbaç. Rezerv.



Meclis : 3 mm kalınlığında puf böreği dışarı rulo ve bunun dışında iki diskleri (24 veya 26 cm çapında) kesti.



(Yaklaşık 1,5 kalınlığında) frangipane krem ​​ile diskin birini yayılan diğer diski sopa ücretsiz 3 cm bırakın. Yumurta ile bu alanı fırçalayın ve puf böreği ikinci diski yerleştirin. Hava kabarcıkları kaçının mühür hafifçe kenarına basın.

Yumurta, su ve şeker karışımı ile, bir birinci zaman fırça ve 1 saat 30 dakika süre ile buzdolabında koydu. Sonra ikinci kez fırça ve keskin bir bıçak (veya daha iyisi, bir jilet) bazı dekoratif puanları geçerlidir.



Pişirmek için önce merkezinde küçük bir delik yapmak unutmayın, bu buhar kaçmasına izin edeceğiz. Önceden ısıtılmış fırında koyun. Yüksek sıcaklıkta 10 dakika ve ortam sıcaklığında 20-30 dakika daha (200 ° C gibi), (160 ° C gibi). 

Bittiğinde, fırın dışına almak ve hemen bir şeker şurubu ile üst fırça (25 gr su + 25 şeker önceden haşlanmış ve aşağı soğuk)

puanları, size kalmış olduğunuzu hayal salmak!



İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...