karamelli- böğürtlenli trileçe tatlısı

tüm arkadaşlarıma ve ziyeretçilerime günaydınlar dileyerek  sevgilerimi gönderiyorum.epeydir denemek istediğim trileçe  tatlısını nihayet bende yaptım.araştırmalarımda bayağı değişik tarifler vardı.uzun incelemelerimden sonra bu tarif bana hem kolay hemde güzel geldi.ilk defa denediğim halde arkadaşlarım tarafından tam not aldı. karamel sevmeyenler için tatlının üzerini kaplamadım.servis tabaklarında tercihe göre sunum yaptım.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.


malzemeler:
5 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
sosu:
3 su bardağı süt
1 kutu krema(200ml)
1 su bardağı tozşeker
üzeri:
1 poşet kremşanti
1 paket böğürtlenli sos
karemel sos


toz şeker ve yumurta köpürene kadar çırpılır.üzerine un ,vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.180 derece de pişen kek soğumaya bırakılır.
tencereye süt,toz şeker ve kutu krema dökülür.ocakta 1 taşım kaynatılır ve hemen alınır.keki,n üzeri kürdanla delinir.soğuyan sos soğuyan kekin üzerine dökülür ve sosu çekmesi için 1-2 saat bekletilir.
üzerindeki tarife göre hazırlanan krem şanti sosu çeken kekin üzerine sürülür.1 gece dilendirilen tatlı dilimlenir. isteğe bağlı karamel veya böğürtlen sosuyla   süslenerek servis yapılır.
afiyet olsun.



İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...