Limon kremalı pasta


Sonra uzun bir ay pişirme, bir benim en sevdiğim börek bugün mücadele: limon beze.

Bu annemden kim sık sık babam için... ateşli bir fan limon beze pişmiş turta yapmayı öğrendim. Bu kadar çok aslında, müstakbel gelin sıralaması hakkında şakalar yeteneklerini de pasta yürütmek için temel.

Ne yazık ki, annem bir şey biz Humbles yaptı "Limon beze havuzu" diyoruz. Lezzetli ama yapısal olarak... şey, bir felaket (üzgünüm anne). Hizmet ederken, dolgu bolluğu ve form plaka üzerinde çamur birikintisi vardı olurdu. Dolayısıyla adı. Limon beze havuzunun fotoğrafları göndermek ama annesi kurtarmak için kendini ıslak gibi görünüyor bir üzücü pasta hızlı bir doodle göndeririz.

Siz anladınız.

Babam, öyle ki babam bu oldukça ağır kusur görmezdengelmeyi anne Humble'nın diğer nitelikleri olduğunu varsayıyorum bu yüzden onunla evlendim.

Onun yanında bir çocuk gibi bu pasta yapmayı öğrenmiş, tarifi ve sorunları miras. Bir yetişkin olarak pies babamla kesinlikle slumpy nitelikleri ile teslim etmek utanç katlanmak zorunda kaldım.

Neyse ki o günler geride kaldı ve mükemmel bu firmada pies üretebilir, güzel keser ipeksi dolum henüz Ağızda eriyor.

Sayın peeing pantolon pasta yukarıdaki kadar tam olarak aynı standart maddeler ile yapılan pasta
Taç limon beze pasta sadece NSHP blog maskotu seçildi çünkü ıve'muhtemelen daha fazla benim repertuar--başka bir tabak turta üzerine kaydetmek daha yeni zaman lavabo olan belki macarons için takıntılı.

Dertlerimi limon beze pasta ile yalnız olmadığımı biliyorum. Bol sulu pies ve onların sinirli ve şaşkın Fırıncılar mükemmel pasta tarifi için benim arayış gönderen botched meringues gördüm.

Sadece bu yanlış yaklaşıyordu fark tarifleri onlarca sonra oldu. Mutlaka küçük bir slumpy almak için benim pasta dolgu dooming tarifi değil, kimya.

Gördün mü, bu pasta için doldurma yukarıya öğeleri gerçekten anlaşamıyoruz.

Birbirlerinden nefret ediyorlar.

Bu işlevsel olmayan aileler gündüz talk show, cırtlak ve birbirlerine sandalye atma gibi birbirlerinden nefret ediyorlar.

Nişasta granül, limon ve ısı
Çok lezzetli... henüz çok sorunlu.

Neden bu kadar mutsuz birlikteler hakkında konuşalım.

Nişasta dolgu limon kalınlaşmasına güveniyoruz. Ne de olsa, onsuz Biz pasta aslında Limon Lor nedir ile dolduruyor.

Genellikle, bir kıvam çağrıldığını Mısır nişastası veya buğday unu göreceksiniz. (Mısır nişastası un eller aşağı kalınlaşma yeteneği, tat ve doku yener bu yana eski, tercih.) Ne yazık ki, limon suyu, sıcak, yağlı pişirme konum ve çiğ yumurta bile enzimler nişastası kalınlaşma yeteneğini karşı tüm iş yapabilirsiniz.

Asit sorunu ile başlayalım.

Annesi Humble'nın sorun (bu paylaşımı için itiraf) ekstra Ekşi limon beze pasta aşkını oldu. Onunki ile limon suyu bol miktarda yapmak istiyorum. Ne yazık ki, dinamik disfonksiyonel pasta aile gelir ve nişasta ile maç çekerek saç limon suyu alır. Limon asit nem, hüzünlü alt anne Humble'nın pasta kalay havuzu için katkıda bulunan yakalama yeteneği nişasta sınırlar.

O yüzden işçiliği ve limon beze pasta tarifi test ederken, emin o parlak limon lezzet sağlamak için yeterli suyu kullanıyoruz, ama o kadar çok bizim nişasta görevini yapamaz olmak istemiyoruz. Biraz daha az şeker kullanarak şeyler tart tutmanın iyi bir yoludur. Şeker nişasta kalınlaşma yeteneğini de inhibe olabilir bu yana bu da nişastası kalınlaşma yeteneğine yardım edecektir.

Sonraki konu, ısı!

Bu pasta bir kız olarak mücadele başladı, ben daha uzun, karışım pişirme gevşek dolgu sorunu çözmek dolgu aşırı nem içeriği azaltacak endam denemek istiyorum. Bu alışılmadık bir yaklaşım değil, birçok tarifleri aramak için genişletilmiş gibi kez yemek. Hatta benim kopya-in Martha'nın Pies & Tarts nispeten uzun çıban onun klasik limon beze pasta dolgu için gerektirir.

Martha, sağ neden soru olur? Çok uzağa kaynamaya devam.

Az biliyorum, bu iyi bir fikir değil. Fark ettim, bir kere ben bu ısı gelince nişasta sınırı vardır küçük bir kimya (teşekkür ederim Temel gıda bilimi), Fırçalı.

Açıklamama izin...

Onları sıvı içinde ısı olarak nişasta granülleri olur?

Nişasta ve su karışımı ısı, su nişasta granülleri girmek mümkün olur. Bu granüller şişmeye ve ücretsiz su karışımı azaltır, nişasta bileşenleri sonra karışımın viskozitesi değişiyor ve bu kalınlaşma karışım içine salınır. Sos 101 düşündüğünü, değil mi?

Ancak, karışım alır ve çok sıcak kalır, nişasta granülleri "onların sıvı karışımı ve pasta dolgu viskozite azaltarak geri bırakmadan içeriye doğru ki" biliyor muydunuz? Ah evet.

Eğer şiddetle karıştırın ya da bu sıcak şişmiş nişasta granülleri fırçalamak yemek sırasında Ayrıca onları patlamaya neden olabilir. Devam etmek için ısı çıkardıktan sonra da sakıncalı. Nişasta granülleri yayımlanan Amiloz pasta doldurma ayarı son bir iş yapıyor olacak. Bunu yapmak için bu kırılgan ağ yapısı arasında jel için granül ve kalan sıvı bindirme oluşuyor. Bu yufka ağ değil ve bunun soğutur gibi dolgu karıştırma istiyoruz güzel firma ipeksi dokusunu yok edecek.

Bu oldukça basit tutmaya çalışıyorum. Hala benimle misin? Harika.

Şimdi hepimiz asit ve şeker, lezzetli iken, nişasta ile ilgili olarak fikirli olması gerektiğini biliyorum. (Pat tereyağı karışımı içine atarak dolgu daha tatlı bile yapmak) nişasta granülleri su geçirmez istemiyorum çünkü çok, bir ölçüde, Semiz. Ayrıca biz searing ısı için nişasta konu olmamalı veya dinç karıştırma veya Çırpma işlemi sırasında jelleşme bizim karışımı yumruklar biliyoruz.

Anladım? Tamam, Hadi bir pasta tarifi zanaat.

Hayret verici biçimde basit pişirme/sertleştirme teknik emekli aşçı ve yazarı Cookfoodgood.com borçluyum. O inşaat mükemmel.




Çok alçak gönüllü limon beze pasta
bir 9" pasta verimleri

Kabuk:
1 9" pişmiş pasta kabuk. (Kabuk hafifçe dövülmüş yumurta akı ile bu mühür için pişirme sırasında son beş Minuet fırça.)

Dolgu:
1 su bardağı artı bir çorba kaşığı toz şeker
2/3 su bardağı soğuk su
1/2 su bardağı mısır nişastası
3/4 fincan limon suyu
2 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu (neredeyse iki limon)
4 büyük yumurta sarısı
çimdik tuz kosher

1 1/4 bardak kaynar su

Beze:
4 büyük taze yumurta akı, oda sıcaklığında
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1/4 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1/2 çay kaşığı tartar kremi *

Kek kırıntıları, pasta çörek unu veya ekmek kırıntısı (isteğe bağlı)

* bakır bir kapta yenerek ise gözardı et.

Orta Ağır dip sos tava, dolum kaynar su hariçtüm malzemeyi birleştirmek. Nişasta çözünmüş ve karışım iyice kombine kadar çırpma.

Kaynar suda fırçalamak ve sonra orta-yüksek ateşte sos tava koyun. Hafifçe bir silikon spatula veya tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın karışımı getir. Daha sonra ısı azaltmak için orta-düşük ve bir dakika ve daha fazla, aşçı yavaşça karıştırmaya devam. (Var olmayan veya bir termometre kullanmak isteyen "en çok bir dakika" kuralı için bu nişasta gelatinization Sıcaklık aralığı içinde devam edecektir ancak ben karışım ısı uzakta 155 ° F, çek.)

Hemen doldurma, hazır pasta kabuk dökün. Eğer iş bir sıcak dolum beze * hemen önceden hazırlanmış kremayla üst ve talimatlara göre pişirin. Bir soğuk dolum * için gözle tamamen soğuması buzdolabına transfer dolum izin vermesi.

* bilgi ve uzun beze tartışma dolambaçlı yoldan sonra aşağıda verilen talimatları



Şimdi, Hadi beze konuşmak için bir dakikanızı ayırın. Beze-ebilmek var olmak bir diken birçok ev Fırıncılar yan farkındayız. Hatta ocaklar düşmeden kötü yapılmış, bu kek, macarons ve soufflés mahvediyor. Ne yazık ki, bu gibi daha fazla turta üzerinde daha az kooperatif olabiliyorlar.

Çok az pişmiş, biz genellikle har vurup harman savurmak limon beze pasta ile yumuşak Fransız meringues oldukça kararsız. Kötü yapılmış veya sadece yeterli zaman verilirse, beze hale getiren yapı yıkmak olacaktır ve bu sürümü nem ve şeker için izin verir. Bu yapışkan cerahat pastanızı smothers ağlayan.

O bize iyi olur, dolayısıyla kısa raf ömrü (yaklaşık bir gün) Fransız beze pasta tepesinde.

Ağlayarak, bazı ipuçları ve en aza indirmek için yollar vardır. Ve tabii ki, iyi yapılmış bir beze daha uzun tutun ve yürütme önemlidir, beze, kötü yapılmış daha az gözyaşı. Ne yazık ki bir beze pasta için mükemmel yapmak için çok fikir birliği yoktur.

Özellikle sıcak dolum/limon beze pasta tartışma doldurma soğuk için kastediyorum.

Üst ısı fırın aşçılar iken ısı beze altına sağladığı gibi bazı boru sıcak dolum en iyi yöntem olduğunu hissediyorum. Bu yana ısı proteinler ayarlamak yardımcı olacak ve bunun için ağlayan gelince zaman alıyor mantıklı. Hala, zaman pasta tam olarak soğur, işte genellikle küçük bir ağlayan ile uğraşmak. Bir tutam kek kırıntıları doldurma ve beze arasında bu nem absorbe yardımcı olur. Bu işe yaramazsa ve bu yöntemi kullanın. Ancak mile-high meringues, boyunca yeterli ısı sağlamak zor olabilir ve zaman size hizmet etmek için yeterince senin doldurma cools istenen daha biraz daha fazla nem ile bulabilirsiniz.

Diğer beze en iyi soğutulmuş bir pasta koymak hissediyorum. Sadece soğuk pasta beze ile hizmet veren, pişirin ve sonra dilim ve hizmet yapısal doruk, önce top. Temelde iş hep birlikte ağlayan bütün kaçınarak. Bu muhtemelen bu belirli turta için ağlayan kaçınarak en kolay yoludur.

Her ikisi de, hem Kaprislerimden bağlı olarak kullandıkları ve ne zaman pasta hizmet yapmak konusunda talimat olacak. (Ben bu yazı için en sahnelenen pasta dilimi üzerinde soğuk bir dolgu slathered bir beze olduğunu unutmayın.).

Ancak bu yöntemlerin hiçbiri-ecek kurtarmak sen baş ağrısı ağlayan pasta uzun süre saklamak veya beze kötü yapmak çalıştığınızda dan. Dövülmüş altında veya üzerinde dövülmüş/kırık meringues onların yapısını korumak veya onların nem tutun.

Ben, İtalyanca gibi pişmiş şurubu beze kullanarak seçenek bahsedilecek o gelmeden önce hangi daha iyi (ve daha) çok az ağlayan ama bir yapacak Fransız beze daha Lokum gibi beze için hafiflik gönderilip alınır.

(İtalyan beze da az pişmiş yumurta akı yeme uyanık bir seçenek olduğunu.)

Tepesinde İtalyan beze pasta
İtalyan tarzı beze kaynar sıcak şeker şurubu ısı yemek ve çok daha bunlar arasında bir pasta tepesi olarak ortaya çıkan yumurta proteinleri ayarlayın.

Kararlı, ama inanılmaz tatlı olarak genellikle iki kez şeker gerektirir.

Benim pasta üstüne Fransız beze etherial kalitesini tercih ve birlikte gelen sınırlamalar ile başa çıkmak hazırım.

Bu pasta için Fransız bir beze yapmaya başlayalım.

Beze!

I her zaman kullanma bir beze infüzyon Mısır nişastası. Bu gibi görünüyor, daha dayanıklı, daha az eğilimli ağlayan ve ipeksi ağız hissediyorum ve temiz kesim mülhak ikramiye ile gelir. Ayrıca kek istihdam herhangi bir haydut nem yakalamak kırıntıları burada (genellikle düz, sırsız pasta çörek) üzerinden pasta dolgu ve beze arasında kuru bir mühür emin olun. Bunun yanı sıra 'mühürleme' beze kabuk önce pişirme yardımcı olur beze hizmet pastanın üst kapalı kaymasını önlemek için.

Onceden senin fırın 350 ° f ve fırın alt raf ayarlayın.

Su ve Mısır nişastası birleştirin ve orta yüksek ateşte karıştırarak kadar sürekli bu jel (iki dakika) kalınlaşmış ve bir kenara koyun.

Büyük bir kapta, yumurta akı ve çözülmeye tartar kremi beat hafifçe. Orta-düşük üzerinde yenerek başlamak kadar köpüklü hızlandırmak ve yavaş yavaş süre dayak, şeker dağıtılması için şeker zaman yağmurlama başlar (Bu çok önemlidir). Orta hızda parlak sert doruklarına form kadar dövmek devam ediyor. Daha sonra Mısır nişastası jel ve birleştirmek için beat ekleyin.

Soğutulmuş veya taze döktü serpin boru sıcak kek kırıntıları ile (kullanıyorsanız) ve beze büyük bir topak uygulayın. Kremalı pasta kırıntıları bozmamaya özen, kenarlarına yayılmış. Pasta kabuk karşı beze basarak tamamen kapatın. Kalan beze ve kabartmak ekleyin (ya da düz) kendi kişisel estetik istediği şekilde bir spatula ile.



Turta için 12-15 dakika kadar pişecek. Bu-ecek neden senin pasta üstüne boncuk gibi üzerinde yemek yapar.

Soğutulmuş dolum pasta için pasta kesme (temiz nemli bir bıçak kullanarak) ve hizmet önce 15 dakika standı sağlar. Sıcak dolum yöntemi için pasta bir tel raf yerleştirin ve oda sıcaklığında hizmet önce soğumasını bekleyin.

Tadını çıkarın!


Tamam, bu yüzden belki de değil benim magnum opus (çok uzun), ama onun mutfak hakkında onun gebeliğin 9 ayda paytak bir kadın için hiç de fena değil. Sadece bir tane daha hafta littlest varış kadar mütevazı!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...