Çikolata kaplı Espresso çekirdeği dondurma



Hala hasta yatağımdan benim laptop ile bloglama kulüpler. İyi zamanlar!

Ben yakalamak çoğu virüs gibi sadece geri tekme kadar sıkılıyor ve kendi başına bırakır beni yakıp yıkın virüs izin benim vücudun plan saldırı.

Korkarım ki, ben daha iyi olmazsam olmaz varsa, benim St Patrick's günü tatlı bitmiş zaman ve sonra (Pi günü için yaptığım gibi) hayal kırıklığına okuyuculardan gelen e-postaları alacak. Arada bir Pi günü sonrası gözden kaçmış değildi eksikliği, bu hafta sonu hiç yemek bitmiş almak için çok hastaydı.

Ayrıca, her gün Pi günü de değil yani Humble Pie olduğunu! Bir özel gün burada nerdery pişirme yapmaya ihtiyacım yok.



Böylece bugünkü tedavi: çikolata kaplı Espresso fasulye dondurma.

Geçen hafta toplu olarak büyük bir çikolata kaplı espresso fasulye çuvalı bir tutun var ve doğal olarak onlar çılgınlığı yapmak dondurmanın içine dahil edildi. Benim en sevdiğim süper zengin çikolata aldı dondurma tarifi, Fran'ın Saf çikolata yemek kitabı, zevksiz o küçük bir anında espresso tozu ve kıyılmış çikolata fasulye.

Çok iyi.

Tabii yaklaşık 10 lbs arta çekirdekleri var ve hepsini yiyebilir Bay Humble ısrar ediyor gibi sanırım başka bir kullanım için onları bulmalıyız. Çikolata kaplı espresso fasulye içeren iyi bir tarifi bilen biri varsa, onları yoluma gönderin. Çok minnettar kalırım.



Çikolata kaplı Espresso çekirdeği dondurma

Fran'in Saf çikolata uyarlanmıştır
elenmiş 2/3 bardak Hollandalı işlenmiş kakao, (kullanım dışı karanlık veya 'ekstra-dutched' kakao)
1/2 bardak toz şeker
1 1/2 su bardağı süt
1 1/2 su bardağı krema (% 40 dk süt yağ kullanıyorum)
6 büyük yumurta sarısı
5 ons yarı tatlı çikolata, doğranmış
1 1/2 çay kaşığı saf Vanilya ekstresi
1 çorba kaşığı anında espresso tozu (Medaglia D'oro kullanarak)
1/2 fincan çikolata kaplı espresso fasulye, doğranmış

Fırçalamak birlikte büyük ağır popolu soslu tavada toz kakao ve şeker yarısı. Fırçalamak birlikte birkaç dakika için yumuşak bir hamur kadar formları ve içinde yarım fincan süt dökün. Kalan süt ve krema, çırpma de ekleyin ve orta-düşük ateşte pot yerleştirin. Yaklaşık 10 dakika boyunca sık sık karıştırarak pişirin. Yavaş yavaş veya bir raddeye gelmek karışım izin verme, sadece dışarı kakao tozu kuru ham tat yemek pişirmek istiyorum. Bir kez daha yumuşak tadı pişmiş çikolata karışımı vardır, ısı kaldırmak.

Bir kapta kalan şeker ile yumurta sarısı fırçalamak birlikte. 1 1/2 bardak sıcak çikolata kremalı karışım, sürekli karıştırarak yumurta temper. Geri kalan çikolata-krem, sürekli karıştırarak ile pota temperli karışımı dökün ve kısık ateşte ayarlayın. , Sürekli bir tahta kaşık (yaklaşık 160 ° F) arkasına karışımı kat kadar karıştırarak pişirin. Kaldır ısı ve kıyılmış semisweet çikolata ekleyin. Bir dakika durup, pürüzsüz kadar karıştırın karışım izin verin. Espresso tozu ve vanilya ve karışımı ekleyin.

Sonra bu karışımı bir kaplama ile buzdolabına olabilir plastik wrap krema kadar bir cilt basılı form, yaklaşık bir saat kadar soğuk değil. O zaman senin dondurma makinesi eklenmesi hazırdır.

Ancak, benim gibi sabırsız, bir buz banyosu içinde oturan bir paslanmaz çelik kasenin içine karışımı dökmek ve zaman zaman karışımı soğutulmuş (10-15 dakika) kadar karıştırın ve dondurma makinesi için ekleyin.

Bir dondurma makinesi üreticinin yönergeleri doğrultusunda karışımı dondurma. Kıyılmış espresso fasulye, karıştırma son beş dakika karışımı ekleyin. Bir hava sıkı konteyner karışımı dökmek ve dondurmak için en az bir saat kadar firma.

(Not: Fran'in dondurmalar son derece zengin, yoğun ve sağlam bir tutarlılık için dondurma. Sıcaklığında yaklaşık 5-10 dakika boyunca oturmak izin vermek bu dondurma yaklaşım için en iyi yoldur. Kepçe, hizmet ve zevk hazır olur o zaman.)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...