(Dondurma makinesi ile) bir çikolatalı dondurma
"dan Tarif Encyclopédie du Chocolat (Flammarion) " Malzemeler : - 180 gr bitter çikolata (% 70) - 660 gr süt - 20 gr krema - 30 gr süt tozu - 70 gr şeker - 60 gr bal (Ben akasya kullanılan) bir sıcak su banyosu üzerinde geniş bir kapta çikolatayı eritin ...
Sonra bir el blender ile bir kaç saniye karıştırın. Nazik ateşte tekrar yerleştirin ve karışım 85 ° C / 185 ° F ulaşana kadar pişirin (bu pastörizasyon için!)
"dan Tarif Encyclopédie du Chocolat (Flammarion) " Malzemeler : - 180 gr bitter çikolata (% 70) - 660 gr süt - 20 gr krema - 30 gr süt tozu - 70 gr şeker - 60 gr bal (Ben akasya kullanılan) bir sıcak su banyosu üzerinde geniş bir kapta çikolatayı eritin ...
Bir tencerede, süt, krema, süt tozu, şeker ve bal toplamak. Kaynamaya başlayıncaya kadar bu karışımı ısıtın. Daha sonra, bir spatula her seferinde ve karışım, homojen olana kadar karıştırma, erimiş çikolata fazla 3 kez dökün.
Sonra bir el blender ile bir kaç saniye karıştırın. Nazik ateşte tekrar yerleştirin ve karışım 85 ° C / 185 ° F ulaşana kadar pişirin (bu pastörizasyon için!)
(Örneğin çok soğuk bir su banyosu üzerinde, ya da yaklaşık yarım saat dondurucuda yerleştirin) çok hızlı bir şekilde soğumasını gece (yüzeyinde plastik film ile kapak) üzerinden buzdolabında ardından rezerv ve izin ver. Ne zaman mükemmel soğuk senin dondurma makinesi dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder