Damla Çikolatalı Kurabiye

Çikolata sadece ekvator yakınlarındaki bölgede yetişen kakao bitkisinin tohumlarından yapılır. Çikolatanın bilimsel adı olan theobroma cacao ''tanrıların yiyeceği'' anlamına geliyor.
Bazı araştırmacılar çikolatanın kalbe iyi geldiğini belirtiyorlar. Kalbe bitter çikolatanın iyi geldiği bir gerçektir. Günde belirli miktarda tüketilen bitter çikolatanın kalbi koruduğu onaylanmıştır. Çikolata öksürüğe ve boğazdaki tahrişe iyi gelerek boğazı yumuşatır. Yorgunluğa ve halsizliğe karşı birebir enerji deposudur.
Damla Çikolatalı Kurabiye:
Malzemesi:
  • 125 gram margarin
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Aldığı kadar un
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına yumurtaları kırın. Oda ısısındaki margarini veya tereyağını ekleyin.  Pudra şekerini sıvı yağı vanilyayı kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın.Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ekleyin. 1 çay bardağı kadar damla çikolata koyup fazla yoğurmadan karıştırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elle yuvarlayıp şekillendirin.Damla çikolatalı  kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Soğuk fırına koyup 175 derecede pişirin. Hafif pembeleşinceye fırından çıkarın. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...