Çikolata sadece ekvator yakınlarındaki bölgede yetişen kakao bitkisinin tohumlarından yapılır. Çikolatanın bilimsel adı olan theobroma cacao ''tanrıların yiyeceği'' anlamına geliyor.
Bazı araştırmacılar çikolatanın kalbe iyi geldiğini belirtiyorlar. Kalbe bitter çikolatanın iyi geldiği bir gerçektir. Günde belirli miktarda tüketilen bitter çikolatanın kalbi koruduğu onaylanmıştır. Çikolata öksürüğe ve boğazdaki tahrişe iyi gelerek boğazı yumuşatır. Yorgunluğa ve halsizliğe karşı birebir enerji deposudur.
Damla Çikolatalı Kurabiye:
Malzemesi:
Bazı araştırmacılar çikolatanın kalbe iyi geldiğini belirtiyorlar. Kalbe bitter çikolatanın iyi geldiği bir gerçektir. Günde belirli miktarda tüketilen bitter çikolatanın kalbi koruduğu onaylanmıştır. Çikolata öksürüğe ve boğazdaki tahrişe iyi gelerek boğazı yumuşatır. Yorgunluğa ve halsizliğe karşı birebir enerji deposudur.
Damla Çikolatalı Kurabiye:
Malzemesi:
- 125 gram margarin
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Aldığı kadar un
Hamur yoğurma kabına yumurtaları kırın. Oda ısısındaki margarini veya tereyağını ekleyin. Pudra şekerini sıvı yağı vanilyayı kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın.Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ekleyin. 1 çay bardağı kadar damla çikolata koyup fazla yoğurmadan karıştırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elle yuvarlayıp şekillendirin.Damla çikolatalı kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Soğuk fırına koyup 175 derecede pişirin. Hafif pembeleşinceye fırından çıkarın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder