Tuzlu pasta, özellikle yoğun iş hayatında kahvaltıya zaman ayıramayanların evde yapıp iş yerinde yanında çayla atıştırmalık olarak yediği en büyük kurtarıcısıdır. Hem de yapması kolay ve pratik olan tuzlu pasta en hafif pasta tarifleri arasında yer alıyor. Günlerinizin, evinizin artık vazgeçilmezi tuzlu pastalar. Bu tarif size daha önce yediğiniz tuzlu pasta tatlarını unutturacak gibi. Bir çok hamur işinin aksine yapması pratik görüntüsü ile de sevdiklerinize sevginizi gösterebilirsiniz. O halde tuzlu kalpli çubuk pasta tarifine bir bakalım..
- 200 gram margarin
- 1 kahve fincanı (Türk kahvesi) sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 yumurta (sarısı üzeri için )
- Aldığı kadar un
- yumurta sarısı, susam, çörek otu
Hamur yoğurma kabına sırasıyla oda ısısındaki margarini, sirkeyi, şekeri, tuzu, yumurtanın akını, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur kıvama gelince tezgaha alıp pul biberi ekleyip tekrar yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle veya tezgahta ince uzun çubuklar yapın. Yaptığınız çubuklara kalp şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Çubuklara örgü sekli veya düz çubuk şekli verebilirsiniz. En kolayı kalıplardan yardım almak ama zamanı olanlar uğraşırım diyenler kalpli şekli deneyebilirler. Tepsideki kalpli çubukların üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder