Pekmez, çay, süt, kahvaltılık gevrek ve tatlıların içerisine şeker yerine kullanabileceğiniz harika bir doğal tatlandırıcıdır.Özellikle çocuklara vitamin ve mineral deposu olan pekmez ile tatlandırılmış gıdalar vererek onların tatlı ihtiyacını karşılamış hem de sağlığına sağlık katmış olursunuz. İşte harika bir tarif olan Pekmez soslu Kurabiyeye kimse hayır diyemiyecektir...
- 2 yumurta
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 5 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un
Sosu için :
- 1,5 su bardağı kadar pekmez
- kırılmış ceviz
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına yumurtaları kırın. Oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağını, sıvı yağı,nişastayı, pudra şekerini,2 paket kabartma tozu ,tarçını koyun.Unu yavaş ekleyerek yoğurun.Ele yapışmayan ama sert olmayan bir hamur yapıncaya un ekleyip yoğurun. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elle yuvarlayın. Yuvarladığınız hamur iki parmağınızla ile bastırıp yassıltın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmamış soğuk fırına koyup 175 derecede pişirin. Pekmezi geniş ve derin bir kaba koyun. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz sıcakken soğuk olan pekmezin içine atın.Çatalla arkalı önlü kurabiyeleri döndürün. Kurabiyeleri pekmezden çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine ceviz serpin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder