Malzemeler:
- 1 paket labne peyniri (200 gram)
- 2 yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 gram tereyağ veya margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un (3 veya 4 su bardağı)
Hamur yoğurma kabına labneyi, portakal kabuğu rendesini, kırılmış yumurtaları, vanilyayı, pudra şekerini,koyup karıştırın. Karbonat, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak. Un az gelirse ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle yuvarlayın. Rulo yaparak verev verev baklava dilimi gibi kesin. Yada istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. 180 decede fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder