Kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor. İncirin hem şeker kadar tatlı hem de sağlık açısından yararlı bir meyvedir. Özellikle çocukların yiyeceği bir kuru incirin, vücudun protein sentezi için gerekli tüm maddeleri almasını sağlar.
Kalsiyum zengini olan incir, her yaştaki insan tarafından tüketilmeli. İncirdeki benzaldehit, kanser hücrelerinin büyümesini önler. İncirin sütteki kadar kalsiyum içerdiği, 100 gram incirin, vücudun ihtiyacı olan kalsiyumun yüzde 17'sini karşılıyor.
Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
İncirin cildi, yüzü de güzelleştiriyor. Aralıklarla incir tüketilmesi gerekiyor. Çünkü aşırı yenildiği zaman şişmanlığa sebebiyet verebilir. Günlük bir iki tane yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır.
Kremalı İncirli PastaMalzemeler:
- 7 kuru incir
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 3 yumurta
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- Kreması:
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket labne peyniri
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 -3 tatlı kaşığı şeker
İnciri sıcak suyla ıslatın. Suyunu süzüp kurulayın.Baş kısmını koparıp küp küp doğrayın.
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpın. İncirleri ilave edin. Kıyılmış cevizleri, elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip saat yönünde kaşıkla veya spatula ile karıştırın.
Kek hamurunu yağlanmış tepsiye çok büyük olmayan orta boy yuvarlak borcama boşaltın.
Önceden ısıtılmamış 175 derece fırında keki pişirin.
Toz granül kahveyi 1 bardak sıcak su ve 2 tatlı kaşığı şeker ile karıştırın.(Kahve hazırlar gibi)
Kreması hazırlamak için 2 bardak sütle vanilyalı pudingi karıştırarak pişirin.Koyulaşınca ocaktan indirin.1 paket labne peyniri pudingin içine boşaltın ve mikserle 4-5 dakika çırpın.
Fırından çıkan incirli kekin üzerine ılımış kahveyi gezdirin.
Pudingli labneli kremayı da kekin üzerine güzelce her yerine yayın. 2 - 3 saat buzdolabında bekletin. Üzerini cevizle süsleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder