Kaymaklı Poğaça


Süt yağının yoğunlaştırılması ile kaymak elde edilir.  Geleneksel bir tadımız olan kaymağın faydaları saymakla bitmiyor. Halk arasında gıda olarak tüketilmesinin dışında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca bayanlar güzelliklerini korumak için farklı şekillerde kullanmaktadırlar.

 *  Kaymak sade olarak ağızda,kulakta ve vücudun herhangi bir yerinde olan şişkinliği indirir.Ayrıca şiş olan yere krem gibi sürülür
*  Kaymak,diş çıkaran çocukların dişlerine sürülürse dişlerin çabuk çıkmasını sağlar
* Kaymak kekik yada çam balı ile karıştırılıp aç karnına yenmeye devam edilirse mideyi ülser va gastritten kurtarır,    
*  Balla kaymağı yemek idrarı söktürür, idrar yollarındaki kumları temizler
*   Balla kaymağı karıştırıp dişler fırçalanırsa dişler temizlenir.Dişler kuvvetlendirir


Malzemeler:


  • 125 gram kaymak
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş
  •  beyaz peynir
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  •  Kıyılmış dereotu
  • Aldığı kadar un

Üzerine:
yumurta sarısı,susam
Yapılışı:
Sıvı yağı,kaymağı,rendelenmiş peyniri,yoğurdu, yumurtayı ve dereotunu koyup karıştırın.Kabartma tozu ve unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Üzerine yumurta sarısı  sürüp, susam serpin. 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...