Malzemesi:
1 su bardağı şeker
225 gram tereyağ
3 yumurta sarısı
2 bardak un
2,5 bardak fındık unu
2 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı ezilmiş karanfil
limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Marmelat veya reçel
pudra şekeri
Yapılışı:
1 su bardağı şeker
225 gram tereyağ
3 yumurta sarısı
2 bardak un
2,5 bardak fındık unu
2 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı ezilmiş karanfil
limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Marmelat veya reçel
pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağı, yumurta sarıları ve şeker iyice çırpılır.Tarçın limon kabuğu ve karanfil ilave edilip çırpmaya devam edilir.Unu ve fındık ununu da ilave edip elle iyice yoğrulur.Hamuru streç film poşete sarıp buzdolabında dondurulur.Hamur buzdolabında dinlendikten sonra çıkarılıp tezgahta merdane ile açılır. Çiçekli pasta kalıbı ile hamurdan parçalar çıkarılır.Çiçek motiflerin bir tanesinin ortasını küçük yuvarlak delikler açılır.Diğeri tüm olacak şekilde çıkartılır. Fırını 180 dereceye ayarlayıp 10-15 dakika pişirilir. Pişen kurabiyelerden ortası tüm olanın üzerine marmelat veya reçel koyup üzerine delikli olan kurabiye koyulur.En son üzerine pudra şekeri serpilir. Muhteşem görünen bu kurabiyeyi denemeye ne dersiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder