Linzer Kurabiye (Marmelatlı)

Malzemesi:
1 su bardağı şeker
225 gram tereyağ
3 yumurta sarısı
2 bardak un
2,5 bardak fındık unu
2 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı ezilmiş karanfil
limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
Marmelat veya reçel
pudra şekeri
Yapılışı:
Tereyağı, yumurta sarıları ve şeker iyice çırpılır.Tarçın limon kabuğu ve karanfil ilave edilip çırpmaya devam edilir.Unu ve fındık ununu da ilave edip elle  iyice yoğrulur.Hamuru streç film poşete sarıp buzdolabında dondurulur.Hamur buzdolabında dinlendikten sonra çıkarılıp tezgahta merdane ile açılır. Çiçekli pasta kalıbı ile hamurdan parçalar çıkarılır.Çiçek motiflerin bir tanesinin ortasını küçük yuvarlak delikler açılır.Diğeri tüm olacak şekilde çıkartılır.  Fırını 180 dereceye ayarlayıp  10-15 dakika pişirilir. Pişen kurabiyelerden ortası tüm olanın üzerine marmelat veya reçel koyup üzerine  delikli olan  kurabiye koyulur.En son  üzerine pudra şekeri serpilir. Muhteşem görünen bu  kurabiyeyi  denemeye ne dersiniz.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...