Tencerede palamut buğulama


Tencerede palamut buğulama

Malzemeler;

3 adet temizlenmiş dilimlenmiş palamut,
3 adet patates
3 adet kuru soğan
5 adet domates,
1-2 adet defne yaprağı
1/2 çaybardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz, limon,

Yapılışı;

Tenceremizin en altına iri doğradığımız soğanlarımızın yarısını koyalım. Üzerine palamutlarımızı dizelim. Tekrar soğanlarımızı dizelim. Patateslerimizi dizelim. Sıvı yağımızı üzerine gezdirelim.

 Domates ve limonlarımızı dizip tuzunu üzerine serpeleyelim. Terayağ parçacıklarını üzerine yayalım.

Önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte sebzelerin hepsi pişene kadar bekletelim. Ocaktan indirip servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
 
 
Tencerede palamut buğulamanın şifası;
 
01. Sindirim sistemine faydalıdır.
02. Kalp damar sağlığına fayda sağlar.
03. Çocukların zeka gelişimine faydalıdır.
04. Kemik sağlığına faydalıdır.
05. Göz sağlığında fayda sağlar.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...