malzemeler
- 1,5 su bardak yogurt
- 1 su bardak aycicek yag
- 2 tane yumurta beyazi (sarisini üzerine sürmek icin ayirin)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 cay kasik tuz
- aldigi kadar un
- 1 tatli kasik kadar sirke
ic malzemesi icin
- 200 gram böreklik peynir
- maydanaoz
hazirlanisi
- icersine peynir maydanoz,pul biber ve yag koyup karistirin.
- Un haric diyer malzemeyi güzelce karistirin .
- Unu yavas yavas hem icersine ilave edin hamur yugurma kabina bir tarafdanda yugurun hamurunuzu
- Yumusak bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu 2 parcaya bölüp .Tezgahin üzerinde acin merdaneyle bardak yardimi ile kesin.
- 1 er yemek kasik penirli ic harcinizdan koyup hamuru kenarilarini bastirarak kapatin.
- pogacalarin üzerine ayirmis oldugunuz yumurta sarisina bir tutam seker ekleyip cirpin ve sürünpogacalarin üzerlerine
- Hashas , susam ve cörek otunu serpistirip 175 derecede pisirin afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder