ELMA DAĞ KURABİYE


Eplefjell , A Norveçli pple Mountain , bir ceviz dacquoise, kakule ve karamel, krem ve mascarpone, aromalı bir İtalyan beze portakal ile yapılan yoğun vanilya chantilly ile tatlandırılmış Granny Smith elma kompostosu var.

6 porsiyon yapar

Elma Komposto  :
- 2 anneanne smith (Ben özlü sonra 350 gr var ve soyulmuş)
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kakule 
karamel,
- 70 gr şeker

Peel ve çekirdek elma, küçük parçalar halinde doğrayın ve su bit ve 15 ila 20 dakika boyunca kakule ile pişirin ... Ben size karamel istemiyorsanız yani sadece 35 ekleyin, çok karamel olmadan güzel olduğunu düşünüyorum şeker gr elma pişirme ve karamel adımı atlayın ederken.
 

Kompostosu tamamlandığında karamel hazırlayın. O altın kahverengi olana kadar su biraz şeker pişirin ...
 

Sonra soğumaya bırakın ... komposto üzerine dökün ...


Mascarpone Chantilly :  

- 125 gr krema  
 - 75 gr mascarpone  
- 25 gr krema  
- 20 gr şeker  
- 1 çay kaşığı vanilya aroması (toz)  
- 2 jelatin yaprak







5 dakika soğuk suda jelatin hidrat.
O kaynamaya başladığında küçük bir tencerede, vanilya ile 25 gr krem ​​ısınmasına, ısı kaldırmak ve jelatin ekleyin. Tümüyle çözülene kadar karıştırın. 5 dakika soğumasını bırakın ...

Geniş bir kapta, daha sonra homojen hale gelene kadar jelatin karışımı, kırbaç ekleyin, şeker mascarpone yendi ...

Sonra Mascarpone karışımında ince katlayın krem ​​şanti hazırlayın ...



Bir pasta çanta yardımıyla yarım küre kalıpları (burada 7 cm çapında silikon kalıplar) kenarlarının üzerine chantilly yayıldı. Komposto için yer bırakın. 2 saat dondurucuda yerleştirin ...
 
 

Chantilly donmuş zaman, komposto ile boş alanı doldurmak. Gece dondurucuda geri koymak (ya da en azından 6 saat, kalıptan bunları kaldırmak için daha kolay olacaktır) ...
 
 

Ceviz Dacquoise :  
- 2 yumurta akı  
- 70 gr çekilmiş ceviz  
- 70 gr şeker  
- 20 gr un

Sert kadar yumurta beyazlarını çırpın, sonra düzgün bir beze elde edene kadar dayak tutmak, şeker ekleyin. Sonra ince öğütülmüş ceviz ve un katlayın. Bir pasta çanta ile, pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde 1,5 cm kalınlığında 6 diskleri (7 cm çapında) şekil ...
 
 

Bunların üzerinde bazı ezilmiş ceviz serpin, basın hafifçe ve 15 dakika (yüksek ısı orta) fırında koymak ... yarım küre kalıp çapı (7 cm çapında) eşleşecek şekilde ayıklanır. Rezerv.
 
 

İtalyan Beze :  
- 3 yumurta akı 
 - 100 gr şeker 180 (zevkinize göre)
 - 100 gr portakal suyu - bir pişirme termometresi şurubu hazırlayın, portakal suyu içine Cook şekeri 121 ° C 117 ° C ulaşana kadar (250 ° F ile 242 ° F) ...




Onlar doruklarına formu başlayana kadar yumurta beyazlarını çırpın. Şurup doğru sıcaklığa ulaştığında, her zaman dayak, yumurta akı-ince bir dere içinde dökün. Beze oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar dayak tutun ...

Meclis :

Dacquoise olan diskler üzerinde chantilly ve kompostosu kubbeleri yerleştirin ...
 


... ve (bir pasta çanta yardımı ile) turuncu beze ile süslemek ....


Bazı elma sopa (veya değil) ekleyin. Onları en az 6 saat buzdolabında defrost edelim.



Burada başka bir versiyonu, yapabilirsiniz oksijen kaynağı (ya da değil) ile onları kahverengi ...



İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...