Büyük bir kase içinde ve bir ılık su banyosu üzerinde krem yerleştirin. Bu ateşte doğrudan krem pişirmek mümkün ama o sıcaklığı kontrol etmek daha zordur.
Malzemeler :- 400 ml krema (% 30 yağ az)
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu (ben de sirke kullanmak mümkündür sanırım) .
- tuz tutam Biz de gazlı bez ve pişirme termometresi gerekir.
Büyük bir kase içinde ve bir ılık su banyosu üzerinde krem yerleştirin. Bu ateşte doğrudan krem pişirmek mümkün ama o sıcaklığı kontrol etmek daha zordur. Krem haline termometre koyun ve 85 ° C (185 ° F) ulaşıncaya kadar pişirin ...
Krem 85 ° C ulaştığında / 185 ° F limon suyu (1,5 yemek kaşığı) ekleyin ve karıştırın ...
krem neredeyse anında hafifçe kalın alacak. Cook her zaman karıştırma aynı sıcaklıkta (85 ° C) 5 dakika daha. Bu aşamanın sonunda krem kalınlıkta bir krema gibi, hala bir sıvıdır.
Tuzu ilave karıştırılması ve yaklaşık 1 saat boyunca, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Sonra (en az 2 saat söyleyebilirim) birkaç saat buzdolabında yerleştirin. Biz krem gerçekten kalın olduğunu fark edebilirsiniz, bu dönemden sonra, artık sıvı değil ...
Bunu tahliye için gereken mascarpone almak için. Bir kase gazlı bez ile kaplı bir elek yerleştirin ve içine kremayı dökün. Plastik film ile sarın ve en az 12 saat buzdolabında koymak. Eğer izin daha fazla zaman kalın Mascarpone olacak krem boşaltın.
Bu dinlenme zaman sonra krem peynir altı suyu çıktı görebilirsiniz ...
Biz daha peynir altı suyu çıkarmak için gazlı bez karşı krem basabilirsiniz ... Mascarpone yapılır! Buzdolabında tutun ve (birkaç gün) oldukça hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder