Lucia Çörekler

Norveç St.Lucia Çörekler (13 Aralık)

6 yapar lussekatter ,  

Malzemeler : - 200 gr un - 120 ml süt - 40 gr şeker - 40 gr tereyağı - 1/2 çay kaşığı zerdeçal (veya daha iyisi, safran bir ışık tutam) - 1 / 2 tatlı kaşığı kakule - 1 tatlı kaşığı tuz - 10 gr taze maya - 12 kuru üzüm


Geniş bir kapta, un, şeker, zerdeçal toplamak; kakule, tuz ve taze maya (ufalanmış). Tereyağını eritin ve süt (daha önce hafifçe ısıtılmış) içine karıştırarak, kuru maddeler üzerine dökün ...


... Homojen ve pürüzsüz (yaklaşık 5 ila 10 dakika) kadar yoğurun. Bez parçası ile kaplı 1h30 dinlendirin.

Ardından, 6 adet hamur bölmek bir dize sonra "S" olarak şekil oluşturur.



Pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde koyun. Her girdap merkezinde bir kuru üzüm yerleştirin. Onları (hala bezle kaplı) 1 saat mayalanmaya bırakın.

 Sonra yumurta sarısı ile fırçalayın ...


 ... Ve (sizin fırın göre) yaklaşık 10 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.



İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...