Susamlı Kuru Pasta

Susamın süsleme malzemesi  olarak kullanılmasının yanı sıra sağlık kaynağıdır.Susam protein kalsiyum magnezyum ve potasyum minarelleri ve B vitamini açısından çok zengindir.Vücuda enerji verir.Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.Nefes darlığı ve bronşite iyi gelir.Antioksidan  ve kansere karşı koruyucudur.Gaz söktürür karın ağrısını azaltır.Karaciğer hastalıklarına ve böbrek iltihaplarına, kemik erimesine karşı faydalıdır. Susam ezilerek tahin elde edilir. Susam yağı saç ve cilt bakımında kullanılır. Simitlerde pastalarda  böreklerde  hatta keklerinizde bol bol susam kullanın..

Malzemeler:
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta ( sarısı hamura, pastanın beyazı üzerine)
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:  bol bol susam
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı, yoğurdu (yoğurt yoksa 1 su bardağı soğuk süt koyabilirsiniz) sirkeyi kabartma tozu,tuzu, yumurtanın sarısını  karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip sert bir hamur yapın. Uzun çubuklar yapıp kurdele gibi kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizin.Yumurtanın beyazını çırpıp üzerine sürün. Bol bol  susam serperek 170 dereceli fırında pişirin.Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...