Hamuru icin malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- yarım paket kabartma tozu
- 1 cay bardak nisasta
- aldigi kadar un (3 su bardak yeterli geliyor )
ici icin malzemeler
- ceviz
üzerine dökmek icin
- 150 gr tereyağ
acmak icin
- nişasta ve üzerine antep fistigi
Şerbeti icin malzemeler
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- cayrek limon
hazirlanisi
- Şerbeti su, ve şeker şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır.Kaynayan şerbete yarım limonun suyu sıkılır ve soğumaya birakilir.
- Derin bir kabin icersine un haric malzemeleri ekleyin unu azar azar ekleyip yumusak bir hamur yugurun.
- Kulak memesi kıvamına gelene kadar yogurun.
- Hamurdan bezeler kesilir ben 12 tane beze cikartdim.
- Bu bezelerin üzerini kapatin yaklasin 15 dakika dinlensin.
- Nişasta yardımıyla bezeler pasta tabağı kadar açılır.
- Açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur parçaları da tek bir hamurmuş gibi bir kez açabildiğiniz kadar büyük bir şekilde oklava ile açılır.
- Bicakla kesilip merdaneyle hafif bastirtarak azda olsa acilir ortasina ceviz konulur ve uc kismi bastirtarak kapatilir .Tepsinize siralayin yaklasik bir tepsi cikiyor.
- Hamurun üzerine eritilen tereyağı kasikla hertarafina sürüldükten fırında pişirilir.
- Piştikten sonra soğuk şerbet üzerine dökülür.
- Midye tatlısı antep fistigna batirilip servise hazırdır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder