PORTAKALLI KEK





malzemeler
  • 200 ml sivi yag ay cicek yag kullandim
  • 200 gram pudra sekeri
  • 200 ml portakal suyu 
  • yarim limon suyu
  • 1 portakalin kabugu
  • 350 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 tane yumurta
  • 1 cay kasik karcin
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine yumurtayi ilk önce pudra sekeri ile  birlikde cirpin.
  • Sivi yagi katip bir kez daha cirpin
  • Portakal ,limon suyu ve portakalin kabugunuda icersine katin.
  • Diyermalzemeleride katip cirpin kekinizi yaglanmis unlanmis  cemberli bir kalibiniza katip 175 derecede pisirin 
  • Kek soguyunca cemberini acip dilimleyin afiyetler olsun.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...