MISIR EKMEĞİ .......Maisbrot






malzemeler
  • 450 gram bugday unu
  • 450 gram misir unu
  • 600 ml süt
  • 2 tane yumurta
  • 2 yemek kasik toz seker
  • 1 cay kasik karbonat
  • 100 ml zeytin yag (ben ay cicek yag 50 ml 50 ml de zeytin yag kullandim)
  • 1 tane yas  maya 40 gramlik
  • 200 gram rendelenmis mozzarella kasar peyniri 
  • üzerine susam ve cörek otu
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde maya, ,zeytin yag ,yumurta ilk önce cirpin mikserle maya erisin.
  • Süt ,tuz,seker ,karbonat ,tektar cirpin.
  • Unlari ekleyip iyice cirpin . Tuzlu kek hamuru kivaminda olmali 
  • Rendelenmis kasar peynirini katip karistirip bor camin icersine hamurunuzu dökün .üzerine susam ve cörek otunu sepistirip
  • önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 30 -35 dakika kadar pisirin 
  • Soguyuncada dilimleyip servis yapin afiyetler olsun nefis cok güzel bir mısır ekmeği çok nefis bir tarif denemenizi öneririm .
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...