iç malzemesi
- kıyma 600 gram kadar
- 3 tane kuru soğan
- tuz, karabiber, pulbiber
- yarım demet kıyılmış maydanoz
- 150 gram rendelenmis kasar peyniri
- 1 paket böreklik hazir yufga 6 tane yuvarlak ben ortalarindan ikiye böldüm
üzerine ve icine sürmek icin malzeme
- 200 ciy kirema
- 3 tane yumurta
- 300 gram yogurt
- susam ve cörek otu üzeri icin
hazirlanisi
- 3 çorba kaşığı yağda soğanları öldürün.
- Kıymayı ilave edin ve suyunu bırakana kadar ara sıra karıştırarak kavurun.
- Baharatlarını ve maydonozunu da ilave ederek karıştırın ve soğuması için bir kenara alın.
- Kasarinida soguyunca ilave edip karistirin.
- Tepsinize siralayin börekleri.
- Benim 1,5 tepsi cikdi börek
- Ciy kirema ,yogurt ve yumurtayi iyice cirpin.
- Yufganiza 1,5 yemek kasik döküp firca ile hertarafina sürün.
- Harcinizdan koyun ve kenarlari ic kisma kapatip böreinizi uc kisma dogru sarin.
- Üzerine kalan kiramali harcizi sürün bolcana olursa dahada güzel oluyor
- Susam ve cörek otunu serpistirip 180 derecede pisirin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder