kaşık helvası(kaşık kurabiye) nasıl yapılır

hepinize iyi akşamlar dileyerek   sağlıklıklı mutlu günler temenni ediyorum.bu akşam  sizlerle arkadaşlarımdan gelen istek üzerine kaşık helvasının nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum.aslında kolay bir tarif olmasına rağmen kıvamını tutturamadıysanız birde benden okuyun derim.

malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 pk vanilya
3.5 su bardağı un
geniş bir teflon tencerede margarin eritilir.içine 3.5 su bardağı un eklenerek kavurmaya başlanır.ocağın altı kısılır ve margarinle un ara ara karıştırılarak kavurmaya devam edilir.
un ve margarin ne kadar uzun süre kısık ateşte kavrulursa helva o kadar lezzetli olur.
kavrulan unun rengi hafif pembeye dönünce ocaktan alınır.sıcakken içine pudra şekeri,vanilya ve ceviz eklenerek karıştırılır.
malzemeler karıştırıldıktan sonra çora kaşığıyla alınır ve avuçiçiyle bastırarak şekil verilir .kaşıktan ters çevirerek çıkarılır ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapılır.
afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...