hepinize iyi akşamlar dileyerek sağlıklıklı mutlu günler temenni ediyorum.bu akşam sizlerle arkadaşlarımdan gelen istek üzerine kaşık helvasının nasıl yapıldığını anlatmak istiyorum.aslında kolay bir tarif olmasına rağmen kıvamını tutturamadıysanız birde benden okuyun derim.
malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 pk vanilya
3.5 su bardağı un
geniş bir teflon tencerede margarin eritilir.içine 3.5 su bardağı un eklenerek kavurmaya başlanır.ocağın altı kısılır ve margarinle un ara ara karıştırılarak kavurmaya devam edilir.
un ve margarin ne kadar uzun süre kısık ateşte kavrulursa helva o kadar lezzetli olur.
kavrulan unun rengi hafif pembeye dönünce ocaktan alınır.sıcakken içine pudra şekeri,vanilya ve ceviz eklenerek karıştırılır.
malzemeler karıştırıldıktan sonra çora kaşığıyla alınır ve avuçiçiyle bastırarak şekil verilir .kaşıktan ters çevirerek çıkarılır ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapılır.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder