Malzemeler
- 1 su bardak ay cicek yag
- 2 su bardak ilik süt
- 5 yemek kasik toz seker
- 2 tane yumurta
- aldigi kadar un
- 1 tane yas maya 40 gramlik
- 2 cay kasik karbonat
ic malzemesi icin
- 1 su bardak sari hashas 250 gram kadar
- 1 su bardak dise dokunur cekilmis ceviz
- 6-7 yemek kasik kadartoz seker.
- 200 ml ciy kirema
- 200 ml ay cicek yag
hazirlanisi
- Ilk önce hamurumuzu yugurun un haric tüm malzemeyi bir karistirin .
- Hamurumuz yumusak olmali kulak memesi yumusakliginda .
- Ununu yavas yavas ekleyin yugurdugunuz hamuru yaklasik 20- 25 dakika dinlenmeye birakin.
- Hashasimizi yag ,ciy kirema ve sekerle birlikde ilk önce kasikla iyice ezin .
- Cevizimizi icersine katip tekrar karistirin.
- kiremaniz yoksa yagli süt kullanin .
- Hamurumuzdan beze cikartin ve tezgahin üzerine yag damlatip acin bu bezeyi .
- Üzerine hashasli karisimdan kasikla döküp hertarafina esit sekilde sürün.
- Hamurunuzu rulo yapin .
- Bicakla bir parmak kalinliginda kesin.
- Tepsiye siralayin ve 180 derece firinda pisirin .
- Hamurun üzerine hic hasil sürmeye gerek olmuyor .
- Nar gibide kizariyor afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder