vişne jöleli tavukgöğsü muhallebisi

tüm arkadaşlarıma iyi akşamlar dileyerek sağlıklı mutlu ,huzurlu günler diliyorum.bu akşam  sizlerle hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.benim en sevdiğim muhallebi olan tavukgöğsünü değişik sunumlarda denemek isterseniz buyrun bakalım.



not:ben başka bir pastadan artan jöleyi kasede dondurduktan sonra küp küp doğrayıp kaselerin altına döşedim.sizler direk kaselerde dondurabilirsiniz.

malzemer:
1 pk vişneli jöle
1  lt süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1pk vanilya
1/2 pk margarin
tencerede margarin eritilir ve 1 su bardağı unla beraber kısık ateşte yaklaşık 10 dk kavrulur.kavrulan una sürekli karıştırarak 1 lt süt eklenir.tozşekerde eklendikten sonra  sürekli karıştırarak kayulaşana kadar pişirilir.
pişen muhallabi ocaktan alınır ve içine 1 pk vanilya eklenerek mikserle 10 dk çırpılır.
jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kaselerin dibine dökülerek soğuması beklenir.soğuyan jölenin üzerine çırpılan muhallebi dökülür.1 gece buzdolabında bekletilen kaseler ters çevrilerek muhallebiler servis tabağına alınır.
afiyet olsun.


İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...