Lahmacun




malzemeler
hamuru icin

  • 2 bardak ilik süt
  • bir bardak sivi yag
  • 3 yemek kasigi toz şeker
  • bir tatli kasigi tuz
  • 1 maya 42 gr
  • aldigi kadar un (yumusak bior hamur olmali
ici icn malzeme
  • 1 kg kıyma 
  • 3 adet soğan 
  • 2 adet domates 
  • 1 demet maydonoz
  • 1 adet yesil biber
  • 3 dis Sarimsak
  • 2 yemek kasigi domates salca
  • 2 yemek kasik biber sacasi aci
  • tuz, Kırmızıbiber, Tuzot,
  • bir cay bardak kadar aycicek yag


Yapilisi

  • Mayayı ılık süt karisimin icinde ezin, hamur yogurma kabinin icine döküp zeytinyagi, tuz ve sekeride ekleyip iyicene  karistirin. 
  • Yavas ca un ekliyerek bir elinizle yedirerek hamur yumusak olsun sert bir hamur olmasin.
  • Yoğurun hamur kulak memesi yumusakliginda olacak. 
  • Sıcak bir yerde iki kati olana dek  dinlenmeye birakin
  • Maydanozunuzu yikayip incecik dograyin .
  • Sogani ,sarimsak ve domatesi ben rondadan gecirdim .
  • Biberide incecik dograyip yagini kiyma ,baharatlar ve salcayi ilave edip iyice yoğurun. 
  • Kabarmis olan hamururda ceviz büyüklügünde bezelere ayirip hafif unlanmis tezgahin üzerine dizin. 
  • Bezeleri 2 milim inceliğinde yuvarlak bir şekilde oklava yada merdane ile açın. Üzerine kıyma harcını kasigin ters tarafi ile yayın. 
  • Pitza tavasinda pisirin  .
  • Tavanin icersine yaklasik üc tana birden sigiyor.Yada önceden isitilmis fırında pişirin pitza tavasi kullanmiyorsaniz..
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...