malzemeler
hamuru icin
- 2 bardak ilik süt
- bir bardak sivi yag
- 3 yemek kasigi toz şeker
- bir tatli kasigi tuz
- 1 maya 42 gr
- aldigi kadar un (yumusak bior hamur olmali
ici icn malzeme
- 1 kg kıyma
- 3 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 demet maydonoz
- 1 adet yesil biber
- 3 dis Sarimsak
- 2 yemek kasigi domates salca
- 2 yemek kasik biber sacasi aci
- tuz, Kırmızıbiber, Tuzot,
- bir cay bardak kadar aycicek yag
Yapilisi
- Mayayı ılık süt karisimin icinde ezin, hamur yogurma kabinin icine döküp zeytinyagi, tuz ve sekeride ekleyip iyicene karistirin.
- Yavas ca un ekliyerek bir elinizle yedirerek hamur yumusak olsun sert bir hamur olmasin.
- Yoğurun hamur kulak memesi yumusakliginda olacak.
- Sıcak bir yerde iki kati olana dek dinlenmeye birakin
- Maydanozunuzu yikayip incecik dograyin .
- Sogani ,sarimsak ve domatesi ben rondadan gecirdim .
- Biberide incecik dograyip yagini kiyma ,baharatlar ve salcayi ilave edip iyice yoğurun.
- Kabarmis olan hamururda ceviz büyüklügünde bezelere ayirip hafif unlanmis tezgahin üzerine dizin.
- Bezeleri 2 milim inceliğinde yuvarlak bir şekilde oklava yada merdane ile açın. Üzerine kıyma harcını kasigin ters tarafi ile yayın.
- Pitza tavasinda pisirin .
- Tavanin icersine yaklasik üc tana birden sigiyor.Yada önceden isitilmis fırında pişirin pitza tavasi kullanmiyorsaniz..
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder