tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorumher gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle ugün sizlerle kabul günümden bir tarif vermek istiyorum.bu tarifi sevgili blog arkadaşım NARİNCE yayınladığı zaman not almıştım.tahminimden daha güzel bir poğaça oldu.kedisine tekrar teşkk ederek tarife geçmek istiyorum.ayrıca orjinal tarif için lütfen tıklayın.
malzemeler:
9 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya
4tane yumurta
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
yeterince ılık su
1pk margarin(ben teremyağ kullandım)
un derin bir kabın içine alınır ve ortası havuz gibi açılır.içine yumurta(2 sinin sarısı üzerine alınacak)sıvıyağ ,yoğurt ,tuz, tozşeker ve yaşmaya konur.karıştırılan malzemeye azar azar ılık su ekleerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması beklenir.
mayalanan hamurdan 6 tane eze yapılır.ezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır.açılan hamura oda sıcaklığındaki margarin sürülür.tek parçası katlanır ve tekrar margarin sürlür.tekrar katlanır ve sürülür.en son bohça gibi olduğunda margarin sürülmez.
bu şekilde hazırlanan bezeler buzdolabında yarım saat bekletilir.daha sonra bezeler hafif un serperek açılır ve 6 parçaya kesilir.içine peynir konulur ve kapatılır.tepside yarım saat mayalandırılan poğaçalar üzerilerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
not:ben bezeleri açıp peynir koyup bütün rulo yaptım.ruloları 6 ya böldüm.istersenin kare kesip resimdeki gibi üçgen de yapabilirsiniz
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
malzemeler:
9 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 küp yaşmaya
4tane yumurta
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
yeterince ılık su
1pk margarin(ben teremyağ kullandım)
un derin bir kabın içine alınır ve ortası havuz gibi açılır.içine yumurta(2 sinin sarısı üzerine alınacak)sıvıyağ ,yoğurt ,tuz, tozşeker ve yaşmaya konur.karıştırılan malzemeye azar azar ılık su ekleerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması beklenir.
mayalanan hamurdan 6 tane eze yapılır.ezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır.açılan hamura oda sıcaklığındaki margarin sürülür.tek parçası katlanır ve tekrar margarin sürlür.tekrar katlanır ve sürülür.en son bohça gibi olduğunda margarin sürülmez.
bu şekilde hazırlanan bezeler buzdolabında yarım saat bekletilir.daha sonra bezeler hafif un serperek açılır ve 6 parçaya kesilir.içine peynir konulur ve kapatılır.tepside yarım saat mayalandırılan poğaçalar üzerilerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında pişirilir.
not:ben bezeleri açıp peynir koyup bütün rulo yaptım.ruloları 6 ya böldüm.istersenin kare kesip resimdeki gibi üçgen de yapabilirsiniz
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder