peynir mayasi peynir pastasinda kolay ve daha güzel olmasinin nedenlerinden biri bu resmi kisa bir süre yayinlayacagim sevgiler
malzemeler
- 250 gram un
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- 75 gram margarin
- 75 gram toz seker
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane yumurta
orta kismina
- 1 paket hazir tatlandirilmis 200 gramlik siyah hashas
peynirli kisminin malzemesi
- 500 gram mager cuark (labne peynirde kullana bilirsiniz ))
- 250 gram italyan kaymagi Mascarpone
- 4 tane yumurta
- 200 ml ciy kirema
- 200 gram toz seker
- 1 limonun kabugu
- 200 gram süzme kirem peynir
- 1 tane pasta mayasi 60 gramlik ((Dr. Oetker Käsekuchen Hilfe ))
- 2 yemek kasik nisasta
hazirlanisi
- Ilk önce tabaninin hamurunu yugurun ve cemberli veya benim gibi bir yuvarlak borcama elinizle cemberine ve tabanina yerlestirin.
- Yumurtanin sarisini ayirin .
- Beyazini bir tutam toz sekerle birlikde köpürten deyince cirpin.,
- Derin bir kabin icersinde yumurta beyazi ve hashas haric tüm malzemeyi ilk önce cirpin.
- Yumurta bayazini katinca kabin icersine kasikla hizli ve güzelce karistirin.
- Hashasinizi hamurun üzerine tabanina bicakla sürün.
- Hazirlamis oldugunuz peynirli harci hashasin üzerine dökün.
- Önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 50-55 dakika pisirin üzeri nin rengi koyulasincaya kadar.
- Pastaniz ilk önce kabaracak sonra sogudukca cemberdeki hamurun hizasina gelecektir.
- Cok güzel bir tarif ben 2 tane yaptim tüm malzemeyi 2 kat yapip esit sekilde kepceyle borcamlarima bosaltim harcimi ve cok güzel oldu ..
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder