Helvalı kek





Geçen hafta anketin galibi Helvalı kek!Bu tarifi görene kadar helvayı bir tatlı hele bir kekte kullanılabildiğini tahmin bile etmiyordum.Helva kekte çok güzel,değişik,daha çok karameli andıran bir tat alıyor.Ceviz ve yağ yerine kullanılan krema ile beraber keklerde alışık olmadığımız ama çok güzel bir lezzet oluşturuyorlar.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim ;)






Malzemeler:



3 ad yumurta
1 bardak şeker (fazla tatlı olsun istemiyorsanız ¾ bardağı şeker alın)
1 paket vanilya şekeri
200 ml süt kreması
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı brendi (konyak ya da kanyak),isterseniz koymayabilirsiniz tabii ki ama farklı bir aroma veriyor.
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1+1/2 bardak un
1+1/2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
200 g küp şeklinde kesilmiş sade tahin helvası
100 g küçük doğranmış ceviz



Hazırlanışı:


Her zamanki gibi yukarıda yazıldığı sırası ile tüm malzemeleri karıştırın.Kek kabına dökün ve daha önce 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin.










45 dakika pişirin,kek soğuduktan sonra servis tabağına alın.İsteğe bağlı üstüne pudra şekeri de dökülebilir.












Umarım bizim gibi sizler de bu keki seversiniz.













Haftaya parça çikolatalı kurabiye tarifini paylaşacağım sizlerle,yayınlarımızı takip edin J

Sevgilerle,

Maya

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...