Malzemeler
- 2 litre hazir körfezin ayrani
- 1 tatli kasik tuz
- 2su bardak nohut
- 2 kase bugday haslanmis
- 1 tatli kasik kuru nane
- 1 tatli kasik pul biber
- 3 yemek kasik un
- 2 yemek kasik tereyag
- 2 tane tavuk bulyon
- 1 su bardak su
üzerine
1 yemek kasik tere yag,1 tatli kasik pul biber ve 1 tatli kasik naneyi kizartin.
hazirlanisi
- Her memleketin her annenin baska bir tarifi vardir ayni malzemeden bile her elden ayri bir lezlet tat cikar .Aksamdan nohut ve bugdayinizi kayrar suya islatin .
- Haslayin yaklasik 2 su bardak haslanmis nohut ve 2 su bardak haslanmis bugday
- Benim ayran corbam kolay tarifi simdiden afiyetler olsun.
- Tere yagda unu hafif kavurun .
- Üzerine ayraninizi ve suyu ekleyin.
- Tavuk bulyonu ve tuzunuzu nane katip karisrtirin
- Bugday ye nohutunuzu tencerenin icersine ilave edin .
- Kaynamaya baslayinca koyuldugunu göreceksiniz kivamini su veya ayran ilave ederek ayarlayin.
- Bir kücük tavada 1 yemek kasik tereyag ,1 tatli kasik pul biber ve bir tatli kasik naneyi kizartin .
- Corbanizin üzerine 1 cay kasik dökerek servis yapin
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder