malzemeler
- 1,5 paket hazir yufga
- 2 su bardak cekilmis dise dokunur ceviz
- 250 gram tere yag
- yarim cay bardak ay cicek yag
sebeti icin malzemeler
- 3 su bardak su
- 4 su bardak toz seker
- ceyrek limon suyu
hazirlanisi
- Ben bu defa 1 bucuk paket baklava hamuru kullandim.
- Yarim paketi tepsiye yerlestirin.
- Cekilmis cevi esit sekilce bolca dagiti hamurun üzerine .
- 1 paket yufgayi cevizin üzerine birakin.
- Bir tencerede tere yag ve ay cicek yagi eritin .
- Yagin üzerine köpük olacaktir bir kasikla alin sakin baklavanin üzerine köpügünü dökmeyin siyah noktalar yapiyor.
- Önce baklava dilimleyin istediginiz sekilde keskin bir bicakla bastirtarak dilimleyin.
- Yagi gezdirin yufganin heryerine .
- Firinda üzeri nar gibi kizarran deyince pisirin.
- Baklavaniz iliginca ilik sebetinizi dökün hertarafina
- Ben üzerine antep fistigi döktüm.
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder