Patatesli hamsi buğulama

Patatesli hamsi buğulama

Malzemeler;

1000 gr. hamsi
5 adet patates
4 adet orta boy soğan
2 adet limon
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
20 gr. domates salçası
100 gr sıvıyağ
Tuz
Yeteri kadar su

Yapılışı;

Hamsilerin kılçıklarını çıkaralım. Bir süzgece koyup üzerine tuz serpelim. Elimizle karıştıralım. Bir limonun suyunu hamsilerin üzerinde gezdirelim. Patateslerimizi halka halka kesip bir tepsinin altına dizelim. Üzerine yarım ay doğranmış soğanı dizelim. Soğanın üzerine hamsilerimizi düzelim. Sarımsaklarımızı ve ince kıyılmış maydanozumuzu yine ince dilimlenmiş limonumuzu ilave edelim. En üstte tekrar patateslerimizi dizelim. Birbuçuk bardak sıcak suda salçamızı eritelim ve tepsimizin üzerine dökelim. tuzumuzuda ekleyip önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişene kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağına alalım afiyetle yiyelim.

Hamsi buğulamanın şifası;

1. Kolesterolü düşürür.
2. Damar tıkanıklığına, kalp krizi ve felç riskini düşürür.
3. Kalp hastaları haftada 3-4 porsiyon tüketmelidir.
4. Gözlerin görme gücünü artırır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...