malzemeler
3 lü kek hazirkek kullanildi
kiramasi icin malzemeler
- 250 kaymak Mascarpone
- yarim litre süt
- 4 yemek kasik un
- 5 yemek kasik seker
- 6 tatli kasik nes kahve
- 350 ml su
- 6 tatlu kaik toz seker
- ilk önce keklerin altina düz bir tabak koyup .
- Su nes kafe ve sekeri karistirin keklerin kasikla üzerlerine döküp islatin bu kahveli karisimla.
- Derin bir kabin icersine yarim litre sütün icersine unu ve sekeri ekleyin cirpin kaynamaya birakin sürekli karistirarak.
- Muhallebi kivamina gelince altini kapatin.
- Kaymagi icersine katip cirpin el cirpma teli ile kolayca icersinde eriyor.
- Kekin birinin üzerine 3 de birini dük ve sipatula ile düzeltin.
- 2 ci tabakdaki keki de kiremanin üzerine koyun bir kez daha kirema dökün ve sipatula ile düzeltin.
- 3 cüncü keki kiramanin üzerine kapatin. Nütfen dik katli bir sekilde kekleri tabakdan yerlestirin parcalanmasin kekleriniz.
- Artan kiremayi sipatula ile sürün hertarafini esit sekilde düzeltin.
- Kekin sogok bir yerde bekletin yaklasik 2 saat
- En son kekin üzerine kakao sogudukdan sonra elekle eleyin bolca ..
- Bu nefis pastayi gelinimiz Dilber hazirladi.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder