Negrolu kurabiye;
Malzemeler;
200 gr. tereyağı,
1 su bardağı şeker,
2 adet yumurta,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
2 paket negro bisküvi,
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Yapılışı;
Derin bir kabta şeker ve tereyağımızı el blenderi ile iyice çırpalım. Üzerine vanilya ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim. Krema kıvamına geldiğinde üzerine unumuzu, kabartma tozumuzu ekleyip hamur haline getirelim. Çok sert olmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu biraz dinlendirdikten sonra tezgağımızın üzerini sıvı yağla hafif yağlayıp merdane yardımı ile hamurumuzu tezgah üzerinde açalım.
Belli bir kalınlığa getirdikten sonra bir bardak yardımı ile düzgün yuvarlaklar elde edelim.
Negrolarımızı elde ettiğimiz yuvarlakların üstüne koyup üzerine yine aynı yuvarlaklardan koyup
Üstüste gelen hamurlarımızın
elimizle kenarlarını kapatıp fırın tepsimize diziyoruz.
önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz. Yalnız bir püf noktası kurabiyelerimizin fazla kızarmaması gerekir. Onun için fırın ısısını iyi ayarlamak gerekiyor. Ben biraz fazla fırında beklettim ve üzerleri kızardı. Ama tadına diyecek yoktu.
Pişen negrolu kurabiyelerimizi üzüm suyu eşlipinde afiyetle tükettik. Çok güzel oldu fakat ertesi güne sarktığında aynı tadı bulamıyoruz. Neden böyle olduğunuda çözmüş değilim.
Negrolu kurabiyenin şifası;
01. Hücre yenileyici etki gösterir.
02. Vitamin eksikliğinde fayda sağlar.03. Gençlik zindelik sağlar.
04. Erkek sağlığına faydalıdır.
05. Anne sütünü artırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder